"SAMO VIRUS I RAT POBEĐUJU NOVAKA ĐOKOVIĆA": Teniska planeta uz Srbina, usijale se društvene mreže, poruka je jasna: sve je politika!

Novosti online

21. 05. 2022. u 22:30

ODLUKA Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim sportistima zbog invazije na Ukrajinu, nije imala dobar odjek kod većine ljubitelja tenisa. Mnogi igrači su takođe bili nezadovoljni zabranom, zvezde poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i drugih izrazile su negodovanje zbog presude, ali posebno su besni Noletovi navijači, zbog najnovije odluke o bodovima.

САМО ВИРУС И РАТ ПОБЕЂУЈУ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Тениска планета уз Србина, усијале се друштвене мреже, порука је јасна: све је политика!

FOTO: Tanjug/AP

Javnost je čekala da vidi posledice koje će iznedriti vimbldonsko "rešenje za Ruse i Beloruse", a reakcija rukovodećih muških i ženskih teniskih tela bila je bez presedana.

Udruženje teniskih profesionalaca - ATP i Ženska teniska asocijacija- VTA, odlučili su da ne dodeljuju bodove nijednom učesniku ovogodišnjeg turnira.


Ljubitelji tenisa na društvenim mrežama jednoglasno su se protivili čitavoj sagi - ideji da Vimbldon zabrani igranje sportistima zbog zemlje iz koje su, kao i oduzimanju prošlogodišnjih bodova za čim su posegle pomenute teniske organizacija. Većina korisnika na "Tviteru" vidi ovo kao još jedno mešanje politike u sport, veoma slično onome što se dogodilo ranije ove godine u Australiji. Kontroverzu oko Novaka Đokovića i viza, pa zabrani najboljem teniseru sveta da učestvuje na grend slemu, mnogi su videli kao direktno uperenu protiv prvog Srbina. Sada su komentari o novoj temi, koja se naslanja na događaje iz Austalije, "zapalili" društvene mreže. 

- Politika oduzima četiri hiljade bodova samo Novaku Đokoviću ove godine - napisao je jedan navijač.

- Virus i rat su potrebni da se svetski broj jedan svrgne sa te pozicije - tvitovao je jedan korisnik.

Neki su skrenuli pažnju na sličan događaj iz 1979. kada je Rusija izvršila invaziju na Afganistan, a jedan navijač objasnio je to time da svet nije briga za zemlju bliskog istoka.

- Dakle, Vimbldon zabranjuje Ruse, što dovodi do ATP i VTA protesta. Uklanjaju poene, ne dozvoljavajući igračima da zadrže prošlogodišnje kao tokom kovida. To ironično dovodi do toga da Medvedev postaje broj jedan, a da nije ni igrao. Pogodite koga tačno ovo boli. Naravno, opet Novaka - jadao se jedan navijač.

- Oni ne kažnjavaju Vimbldon, oni kažnjavaju Novaka. Zamislite ga da osvoji Rolan Garos i Vimbldon i izgubi prvo mesto od Medvedeva, koji ove godine nije osvojio ništa. Barem ljudi to mogu da vide - tvitovao je jedan korisnik.

Medvedev na Vimbldonu brani samo 180 poena, zbog eliminacije u četvrtom kolu prošle godine. S obzirom nato da je Đoković i na predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske odbranio daleko više poena od Rusa (2000 u odnosu na 360), Srbin će morati da pokaže izvanredan učinak u narednih nekoliko nedelja da bi ostao ispred ruskog tenisera, a kad dođe Vimbldon na red, odluka ATP-a će biti pogubna po njegovo prvo mesto...

Maj je mesec, teniski turnir u Engleskoj je još daleko, a u nedelju počinje Rolan Garos, za koji je već objaven žreb. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)