"NIJE BILO LAKO GLEDATI SAŠU KAKO PLAČE": Rafael Nadal sa pomešanim osećanjima posle plasmana u novo finale Rolan Garosa (VIDEO)

O. M.

03. 06. 2022. u 19:29

RAFAEL NADAL je za 36. rođendan častio sebe plasmanom u finale Rolan Garosa, ali zbog načina na koji je stigao do pobede nije mogao da slavi.

НИЈЕ БИЛО ЛАКО ГЛЕДАТИ САШУ КАКО ПЛАЧЕ: Рафаел Надал са помешаним осећањима после пласмана у ново финале Ролан Гароса (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Aleksandar Zverev je u kolicima iznet sa terena da bi se nešto kasnije vratio na štakama, samo da bi predao meč i čestitao El matadoru na plasmanu u 30. gren slem finale, a 14. u Bulonjskoj šumi.

Neverovatnom meču svedočili su gledaoci na Šatrijeu i milioni ispred malih ekrana sve do tog kobnog momenta. Taj-brejk je trebalo da odluči osvajača drugog seta a već je vreme na semaforu pokazivalo da se igra puna tri sata.

Sve je govorilo da nas čeka veličanstven duel predstavnika "Velike trojke" i "Nove generacije", ali jeziva povreda nemačkog asa sve je prekinula.

Zverev nije krio suze koje su tekle malo zbog bola u povređenom članku, malo zbog propuštene prilike za plasman u finale Otvorenog prvenstva Francuske, ali ništa manje mračno nije bilo ni lice Rafe Nadala, koji je potvrdio da mu je veoma teško palo kada je video da Saša plače.

- Znam koliko se borio da osvoji grend slem. U ovom momentu ovo je velika nesreća za njega. Siguran sam da će osvojiti mnogo više od jednog gren slema i želim mu mnogo sreće.

- Neverovatno težak meč. nismo završili ni drugi set a igrali smo više od tri sata. Kad je na svom najvišem nivou igrati protiv njega je jedan od najvećih izazova na Turu - rekao je Nadal.

Špancu su pomešana osećanja, s jedne strane žali kolegu, a s druge, ostvario je svoj večni cilj - plasman u finale Rolan Garosa i borbu za još jedan "kup musketara". 

- Za mene plasman u novo finale RG je ostvarenje sna. Ali, s druge strane, završiti meč na ovaj način... Bio sam u sobi sa Sašom, videti ga kako plače je bio veoma težak trenutak. želim sve najbolje njemu i njegovom timu - zaključio je Rafa.

Protivnika u borbi za titulu šampiona Rolan Garosa, Matador će saznati posle drugog polufinala u kome se sastaju Marin Čilić i Kasper Rud. Ko god to da bude biće to njegovo prvo finale, ali ako mesto u nedeljnom finalu izbori Hrvat, postaće jedini aktivni igrač van "velike četvorke" koji je igrao finala sva četiri gren slema.
 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...