GAROS IZBLIZA: I kartonske čaše su politika

G. Č.

04. 06. 2022. u 21:43

NIGDE papirnih čaša na Rolan Garosu! Nude vam samo one na kauciju, za višekratnu upotrebu, iz kojih, pre pranja, piju svi redom. Kao da korone nigde nema i kao da je nikada nije ni bilo.

ГАРОС ИЗБЛИЗА: И картонске чаше су политика

FOTO: G. Č.

Drveni escajg može da se pronađe samo u zabačenom budžaku restorana. Nema više kartonskih tanjira. Niko živi ne nosi masku. Takvi na prste mogu da se izbroje u čitavom kompleksu.

U pres-centru, slobodna lica. Osim retkih izuzetaka, iz onih krajeva, gde je njihovo nošenje oduvek bila tradicija.

Radi očuvanja čovekove okoline, više nema ni plastičnih bočica s vodom. Svi utaljuju žeđ na fontani, gde prethodno, jedan za drugim, moraju da pritisnu isto dugme. Baš sada su našli da štite planetu.

Prilazi se teniserima bez zadrške. Licem u lice. Ukinute su video-konferencije. Publika se tiska na tribinama. U punom broju. Maska je i ovde misaoni pojam. Policijski čas od prošle godine metuzalemska je prošlost.

Kako samo daleko deluju slike iz Australije, kad su Novaku, zbog iste ove pandemije koja i dalje traje, zabranjivali da igra. A od toga je prošlo samo pet meseci! Ima ovih dana u Francuskoj tridesetak hiljada zaraženih svakodnevno. Ne mnogo manje nego u januaru na celom australijskom kontinentu.

Sve je politika. Čak i sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)