ŠPANIJA PROGASILA NADALA NAJVEĆIM U ISTORIJI: Kralj Felipe VI udelio najznačajniji kompliment u karijeri "kralju šljake"

V.M.P.

08. 06. 2022. u 19:04

RAFAEL Nadal prošle nedelje je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, čime je sa dve krune više na najvećim teniskim turnirima u godini ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Pored trenerskog tima i porodice "El Matadora", španski kralj Felipe VI bio je među gledaocima na prelepom teniskom zdanju "Filip-Šatrije" u finalu.

ШПАНИЈА ПРОГАСИЛА НАДАЛА НАЈВЕЋИМ У ИСТОРИЈИ: Краљ Фелипе VI уделио најзначајнији комплимент у каријери краљу шљаке

FOTO: Tanjug/AP

Rafa je članu kraljevske porodice dao mnogo razloga za zadovoljstvo, pobedivši Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0, i posle samo dva sata i 18 minuta podigao 22.  grend slem titulu. Ono što zvuči potpuno neverovatno bilo je to 14 finale u Bulonjskoj šumi Španca i svih 14 puta napuštao je obode Pariza trijumfalno. Ukupno je upisao 112 pobeda u 115 mečeva na njegovom omiljenom turniru i podlozi.

Uprkos mnogim neuspesima sa povredama, Rafa je prvi put u karijeri osvojio prva dva velika turnira u godini i ispisao nove stranice istorijskih knjiga "belog sporta". Kralj Felipe VI čestitao je Nadalu posle meča i označio ga kao najznačajnijeg španskog sportistu svih vremena.

- Rafa je bez dileme najveći sportista u istoriji Španije. Na kraju meča zahvalio sam mu se. Španija mora da mu oda počast za sve ono što je činio godinama unazad. On je kralj Rolan Garosa i sveta tenisa. Učinio je nešto što će biti preteško dostići.

Podsetimo, "kralj šljake" je do 14. titule na Otvorenom prvenstvu Francuske došao pobedivši čak osam protivnika u samo dve nedelje. Ali pred njim je sada najljuća bitka, ona sa stravičnom povredom, koju je samo kratkoročno zamaskirao ubrizgavanjem injekcija.

Ono što sledi jeste Vimbldon, u kome će ljubitelji tenisa uživati od 27. juna. Da li je Nadal u stanju da napravi novi čudesan povratak, pitanje je koje muči tenisku planetu, ali će i sve oči javnosti biti uprte u njega, s obzirom na insinuacije o korišćenju dopinga.

BONUS VIDEO: Grend slem titule kraljeva tenisa

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku