NADALOVA GLAD ZA POBEDAMA NEMA GRANICE: Učenik Španca otkrio neke zanimljive detalje o mentalitetu "bika sa Majorke"

V.M.P.

08. 06. 2022. u 21:02 >> 21:06

NEDAVNO je završen superuzbudljivi Rolan Garos koji podigao tenisku javnost do usijanja. U finalu su snage odmerili učitelj Rafael Nadal i njegov verni fan i učenik Kasper Rud, a Španac je počistio sa šljake momka kome je bio mentor rezultatom 3:0 u setovima. Poraženi Norvežanin prošao je akademiju "bika sa Majorke" pa je u razgovoru posle završenog turnira u Francuskoj nesvesno otkrio neke interesantne detalje iz prošlosti.

НАДАЛОВА ГЛАД ЗА ПОБЕДАМА НЕМА ГРАНИЦЕ: Ученик Шпанца открио неке занимљиве детаље о менталитету бика са Мајорке

FOTO: AP

Naime, Ruda su nedavno pitali o pripremama za sezonu na travi i Norvežanin je bio raspoložen da se našali.

Harizmatični Skandinavac je rekao da je trava za igrače golfa, a mogao bi se i pripremiti za Vimbldon upravo na terenima ovog sporta.

- Mislim da je trava za igrače golfa - započeo je Rud u relaksiranom duhu intervju na Majami Openu.

- Znate moje pripreme za Vimbldon su uglavnom samo igranje golfa, jer se sada osećam ugodnije na tom terenu nego na teniskim terenima na travi. Nadam se da će se i to nekako promeniti u budućnosti - nasmejao se Norvežanin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Pre nego što je Rud poražen u finalu Otvorenog prvenstva Francuske, otkrio je da je već imao prijateljski susret sa Nadalom i to upravo na golf terenu.

Ono što je potom usledilo tačno se može povezati sa perfekcionističkim mentalitetom "bika sa Majorke", uvek gladnog dokazivanja i trijumfa. Teniska planeta mnogo puta je svedočila tome, ali Rafa izgleda sve u čemu učestvuje shvata strahovito ozbiljno.

Rud je prvo rekao da Nadal poseduje neverovatnu veštinu u ovoj igri, ali ističe da je pre svega bio fasciniran željom za uspehom svog idola, nazvavši ga hiperfokusiranim i ne baš preterano zabavnim tipom.

- Igrao sam sa njim nekoliko puta na Majorci. On je veoma dobar golfer - započeo je Norvežanin i nastavio:

- Ne, nisam pobedio i tu me je tukao bukvalno. On je veoma, veoma težak takmičar. Iskreno, nije bilo zabavno igrati, jer je preterano fokusiran. Obično se na golf terenu malo smejete i šalite, sa njim to nikada nije šala zaista.

Bila je ovo samo još jedna potvrda o kakvom se mentalitetu radi, pa i ne čudi zašto su komentari nekih da kada bi postojao jedan čovek sa kojim bi pošli u rat to bi bio upravo Rafael Nadal. Za ovu tenisku legendu poraz i odustajanje nikada nisu opcija. 

FOTO: Tanjug/AP

Rud ima skor 2:3 na turnirskim mečevima na travi i nikada nije pobedio u glavnom žrebu na Vimbldonu. Poražen je od Džona Iznera u svom debiju za  2019. i izgubio od Džordana Tompsona u prvom kolu prošle godine.

Što se Nadala tiče on sigurno neće trenirati na golf terenima ukoliko zaleči tešku povredu stopala. Danas je viđen na štakama i na putu ka Barseloni gde će se podvrgnuti jednom tretmanu u želji da oživi povređenu nogu. 

Turnira u Engleskoj na programu je od 27. juna.

BONUS VIDEO: Grend slem titule kraljeva tenisa

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...