DA LI IMA ĆEVAPA? Ovo je jelovnik Novaka Đokovića u Banjaluci

Марко Паунић
Marko Paunić

19. 04. 2023. u 10:27

NOVAK Đoković je po mnogo čemu specifična osoba. Ne samo na teniskom terenu, pošto i van istog izaziva mnogo pažnje, naročito kada je u pitanju ishrana.

ДА ЛИ ИМА ЋЕВАПА? Ово је јеловник Новака Ђоковића у Бањалуци

FOTO: EPA

Najbolji teniser sveta već dugi niz godina ne konzumira meso, a na njegovom meniju su obično stvari koje mu pomžu da ovako dugo traje i beleži sjajne rezultate.

"Kurir" je došao u posed Đokovićevog jelovnika u Banjaluci tokom Srpska opena. Oni su otkrili kako izgleda Novakov trodnevni meni. A na njemu nema ćevapa, banjalučkog specijaliteta, u čemu su prethodnih dana uživali Andrej Rubljov, Taro Danijel i drugi.

Prvi dan:

Doručak: Pije velike količine vode, zatim uzme dve kašike meda; musli (organska zob bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).

Međuobrok: kreker bez glutena sa avokadom i tunjevinom.

Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege sir.

Međuobrok: jabuka sa indijskim maslacem; dinja

Večera: Salata od kelja, komorača, kinoa i pinjola, inćuni ili sardina; minesote supa; fileti lososa.

FOTO: Tanjug/AP

 

Drugi dan:

Doručak: Velike količine vode, dve kašike meda; banana sa indijskim maslacem, viće.

Međuobrok: Tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom.

Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).

Užina: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;

Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.

Treći dan:

Doručak: Velike količine vode, dve kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem i bananom; voće.

Užina: Domaći humus i jabuke.

Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom.

Međuobrok: Avokado sa krekerima bez glutena.

Večera: Sveža salata od zelenog lisnatog povrća, supa od šargarepe...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA OKOVALA ČIZMU: Preminuo jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji odbojke