POSLE UKRAJINE, I BELORUSIJI UGAŠENI TENISKI SNOVI: Kakav spektakl na Vimbldonu!

Novosti online

13. 07. 2023. u 18:39

U četvrtak su postale poznate obe učesnice finala Vimbldona u konkurenciji teniserki.

ПОСЛЕ УКРАЈИНЕ, И БЕЛОРУСИЈИ УГАШЕНИ ТЕНИСКИ СНОВИ: Какав спектакл на Вимблдону!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Čehinja Vondroušova eliminisala Ukrajinku Svitolinu, koja je pre dva dana sa grend slem turnira izbacila najbolje rangiranu teniserku sveta Igu Švojntek, u četvrtak eliminaciju nije sebi dozvolila devojka koja je prethodno savladala šampionku.

Naime, Ons Žaber, koja je prošle godine igrala finale, a onda se u sredu revanširala za taj poraz Jeleni Ribakinoj, uspela je da se izdigne iz teške situacije u polufinalu  i preokretom savlada Beloruskinju Arinu Sabalenku.

I to na spektakularan način.

Uz izubljeni set i zaostatak od 2:4 u drugom, sjajna igračica iz Tunisa je osvojila 10 od narednih 13 gemova i drugu godinu zaredom došla do završne borbu za trofej.

Pobedivši Sabalenku, drugoplasiranu sa VTA liste (koja nikada nije uspela da se domogne finala Vimbldona - ovo joj je drugi put da zastaje na korak od tog cilja), Uns Žaber će u subotu biti favorit i protiv Čehinje, koja je 42. teniserka sveta.

Biće to treći pokušaj teniserke iz Tunisa da osvoji grend slem titulu, a prethodna dva, oba minule godine - na vimbldonskom nadmetanju i Ju-Es openu, završena su porazima.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima