RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA TEŠKO BOLESTAN: "Moram da primam injekcije na svakih 15 dana kako bih preživeo"

Novosti online

28. 08. 2023. u 11:49

Na teniskim terenima Flešing medouza u Njujorku danas počinje poslednji grend slem turnir sezone, Ju-Es open.

РИВАЛ НОВАКА ЂОКОВИЋА ТЕШКО БОЛЕСТАН: Морам да примам инјекције на сваких 15 дана како бих преживео

Foto: EPA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će pokušati da u Njujorku osvoji 24. grend slem trofej. Đoković će po 17. put u karijeri učestvovati na Ju-Es openu, a Otvoreno prvenstvo SAD je osvojio 2011, 2015. i 2018. godine.

Srpski teniser će u prvom kolu ovogodišnjeg Ju-Es opena u utorak od tri sata iza ponoći igrati protiv Aleksandra Milera iz Francuske, koji je priznao je da mu je veoma teško da se bavi tenisom s obzirom na to da boluje od Kronove bolesti!

U pitanju je hronična bolest creva koja Milera, prema njegovim rečima, čini takvim da se ponekad oseća "poprilično loše."

- Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. Tako da to nije tako lako, ali pokušavam da se izborim. Ponekad se osećam prilično loše - rekao je Miler za sajt ATP-a.

Takođe, istakao je da mu je lekar savetovao da batali sportsku karijeru. Ipak, nije ga poslušao i ponovo je počeo da trenira posle pauze od skoro dva meseca.

- Nije bilo lako jer mi je doktor rekao da ako želim da budem u dobroj formi, moram da prekinem tenis i sport uopšte. Kada si profesionalni teniser, treniraš svaki dan, tako da veoma je teško. Morao sam to da zaustavim. Prestao sam da treniram možda dva meseca, uzimao sam dosta kortizona. To je proces sa ovom bolešću. Tako da sada pokušavam da upravljam time - dodao je.

Miler je trenutno 84. teniser sveta i ističe da je ushićen zbog mogućnosti da igra na stadionu Artur Eš protiv trostrukog Ju-Es open šampiona - Novaka Đokovića.

- Mislim da je najvažnije da moram da uživam u trenutku, jer ne znam šta će biti moja karijera. Ali igraću na centralnom terenu, noćnoj sesiji, na stadionu Artur Eš. Moram da uživam, igram svoj tenis, videćemo šta će se desiti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid