PA, DA LI JE MOGUĆE... Evo kada Novak Đoković igra polufinale Ju-Es opena

Novosti online

07. 09. 2023. u 21:58

Novak Đoković nastavlja da pobeđuje na Ju-Es openu, ali organizatori mu nimalo nisu olakšali posao kada su određivali termine polufinala.

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево када Новак Ђоковић игра полуфинале Ју-Ес опена

Tanjug/AP

Za plasman u željeno finale njujorškog grend slema, Nole za protivnika ima najveće iznenađenje tog turnira, novog ljubimca domaće publike, Bena Šeltona koji je 47. na ATP listi a priredio je nekoliko senzacija.

I, njihov meč će, po našem, srednjoevropskom vremenu, početi u petak oko 21 čas.

Naizgled, idealno, bar za ovdašnje ljubitelje tenisa, ali...

Jedan detalj će prilično "ići na nerve" Novaku, njegovom stručnom štabu, ali i Đokovićevim navijačima:

Nole će protiv 16 godina mlađeg Amerikanca igrati kada su uslovi najteži za nadmetanje.

Očekuje se da će tokom dana temperatura u Njujorku biti oko 32 stepena na Celzijusovoj skali, ali se očekuju i padavine (šanse za to su procenjene na oko 40%), te se u vreme odigravanja meča, što je "ne pre tri popodne po lokalnom vremenu" predviđa da će vlažnost vazduha biti preko 70%.

A to sportistima nimalo ne prija.

 Upravo zato je Džon Mekinro, američka teniska legenda, u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" i istakao da Nole jeste favorit, ali da veliki faktor na Ju-Es openu jeste kada se meč igra, jer Srbinu, sada 36-godišnjem, dnevni termin manje odgovara upravo zbog vrućine, a i ogromne vlažnosti.

Novak Đoković na Ju-Es openu 2023 / Foto: Printskrin

A baš za dnevni termin, i to u najtoplijem, dlu dana, organizatori su se odlučili kada je reč o susretu Srbina i Amerikanca od kog se u Americi mnogo toga očekuje na ovom grend slemu.

Bilo kako bilo, i taj meč, i sve vezano za Ju-Es open (na kome je zbog jezivih uslova Danil Medvedev uzviknuo usred svog četvrtfinala "Jedan teniser će ovde umreti, pa ćete videti") - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

---

Drugo polufinale, Karlos Alkaraz - Danil Medvedev, igra se u večernjem terminu, kada se u Njujorku očekuje 26 stepeni i 38% vlažnosti vazduha. 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (4)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju