SRBINU NIKO NIŠTA NE MOŽE! Novak Đoković i novi domaći zadatak za Karlosa Alkaraza i teniski svet

Novosti online

25. 09. 2023. u 08:29

Novak Đoković je započeo 392. sedmicu na vrhu ATP liste. Fali mu još samo osam nedelja da dođe do magičnog broja 400.

СРБИНУ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ! Новак Ђоковић и нови домаћи задатак за Карлоса Алкараза и тениски свет

Tanjug/AP

Srbin ima 11.795 bodova, dok njegov prvi takmac za vrh ATP liste Karlos Alkaraz ima 8.535 poena. 

I Novak i Španac su odmarali prošle sedmice, tako da nema promene kod njihovih bodova. Nole će pauzu nastaviti do kraja oktobra kada ga čeka prvi turnir posle osvajanja Ju-Es opena. Igraće na mastersu u Parizu koji počinje 30. oktobra. 

Podsećanja radi, Đoković je istakao da mu je do kraja 2023. prioritet osvajanje Dejvis kupa, pa će posle mastersa u Parizu, igrati još samo na Završnom mastersu u Torinu, i na kraju u Malagi, gde će sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji Salataru.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz će do kraja godine igrati na pet turnira  - Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino. 

Borba za prvo mesto na listi biće uzbudljiva, ali Novaku, kao što je to već rekao, nije prioritet. Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza, ali u narednom periodu brani čak 2.850, dok Španac ne brani ništa. Nole će uskoro izgubiti poene zarađene prošle godine u Astani i Tel Avivu - 750 poena - dok će u Bersiju braniti 600 bodova, a u Torinu 1.500. 

Sa druge strane, Alkaraz je u dosta povoljnijoj situaciji, jer nema šta da brani jer prošle sezone nije igrao posle osvajanja Ju-Es opena zbog povrede. 

Iza dvojca Đoković-Alkaraz, na listi se nalazi Danil Medvedev, a potom ga u prvih deset slede redom: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksander Zverev. 

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je baš kao i prošle sedmice 37, Miomir Kecmanović je popravio rang za dve pozicije, pa je sada 45, dok je Dušan Lajović pao za dva mesta, i od ovog ponedeljka je 54. Hamad Međedović zauzima 120. mesto na svetu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S