ĐOKOVIĆ UDARIO NIKAD JAČE NA ATP: Novakove reči potresle teniski svet

Novosti online

16. 10. 2023. u 10:41

NOVAK Đoković nije samo veliki na teniskim terenima, gde je već odavno postao GOAT. Srbin se i van terena zalaže da ostalim momcima koji nisu u samom vrhu bude bolje.

ЂОКОВИЋ УДАРИО НИКАД ЈАЧЕ НА АТП: Новакове речи потресле тениски свет

Foto AP

Naime, njegova organizacija PTPA je u čestom sukobu sa ATP organizacijom zbog različitih stavova. A sada ni Novak ne želi više da ćuti, pa je žestoko kritikovao krovnu tenisku organizaciju. 

On je za Sportal prošle sedmice istakao da je PTPA za sada nevidljiv kada je u pitanju vrhovna organizacija muškog tenisa. 

- Imamo predstavnika u odboru igrača, ali imate i trojicu koji su predstavnici turnira, kao i generalnog direktora koji kvari glasanje. Naše dve strane imaju potpuno različite interese. Dakle, PTPA treba da postoji i treba da bude tu za igrače, jer mi želimo da radimo 100 posto u korist tenisera - istakao je Đoković. 

Na istu temu je dodao:

- U mnogim slučajevima kada želite da napravite značajnu razliku, morate da imate supervećinu ili većinu, ali to se neće desiti jer imamo različite interese. Pošto je trenutno monopol u tenisu, kao uostalom i u drugim velikim globalnim sportovima na tom nivou, ali ja mogu da pričam samo kada je u pitanju tenis, dosta jak, mnogi ne žele da se zalazi dublje u ove teme. Mnogi mediji, takođe, koji su u tenisu biraju da ne pišu o ovoj temi zato što to nije u interesu onih koji njih plaćaju. To je jedna začarana igra i začarani krug, ali dok god imam glas koji se čuje, koristiću ga i nadam se da će teniseri i teniserke poput Trunđelitija imati beneficije u bliskoj budućnosti od organizacije PTPA koja je već uspela da kažemo, indirektno, ali i direktno, da natera ATP da preispita neke odluke. Direktno malo manje zbog toga što nam ne dozvoljavaju da uđemo u sistem i da budemo deo stola za odlučivanje, da imamo direktno učešće u sistemu, ali indirektno smo mnoge stvari rešili na pozitivan način i isprovocirali. Evo ova poslednja, gde je ATP uvećao sume novca za igrače koji su povređeni i koji su odsutni sa Tura. Njima je sada zagarantovana određena suma novca. Napravili su taj korak napred što pozdravljam, naravno. Da li je dovoljan taj korak? Nije, ali pozdravljam i to su, gotovo sam siguran, uradili jer PTPA i svi igrači podržavaju ove inicijative i konstantno komuniciraju na tu temu, govore kako je bitno da se to adresira na pravi način i da se priča o stvarima koje su kao nazovi tabu tema. Stalno se priča o tome koliko zarađuje grend slem šampion ili broj jedan na svetu, a ne pričamo o tome koliko igrača može da živi od tog sporta kojim se bavi. To je zamena teza, a ja ću nastaviti da prosto ukazujem na neke stvari koje su očigledne i prisutne, a koje oni ne žele da adresiraju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)