"POSTOJI JEDAN ČOVEK BOLJI OD NJEGA": Bivši francuski teniser otkrio ko je jedini ispred Novaka Đokovića

Novosti online

18. 10. 2023. u 08:21

NOVAK Đoković je najbolji teniser sveta, ali postoje neki segmenti igre u kojima Srbin nije broj jedan, ali u vrhu jeste svakako.

ПОСТОЈИ ЈЕДАН ЧОВЕК БОЉИ ОД ЊЕГА: Бивши француски тенисер открио ко је једини испред Новака Ђоковића

Tanjug/AP

Naime, nekadašnji francuski teniser Žorž Goven izjavio je da je Novak Đoković drugi najbolji server na svetu. Tačnije, bivši 56. igrač sveta i teniski trener je samo to naglasio, pozivajući se na zvaničnu ATP statistiku.

Goven je za "Jurosport" komentarisao duel prvog kola u Tokiju između Kaspera Ruda i Josukea Vatanukija, kada se dohvatio ove teme.

- Drugi najbolji server u svetu danas je Novak Đoković. To pokazuje ATP statistika. Nema asova koliko ih imaju Hurkač ili Izner, ali na kraju Đoković osvoji gotovo sve servis-gemove tokom godine. To znači biti dobar server - rekao je Goven.

Na osnosu statističkih podataka koje ažurira Asocijacija profesionalnih teniser (ATP), poljski teniser Hubert Hurkač neprikosnoven je ukoliko bi smo posmatrali samo servise.

Sa ukupnom ocenom 297 on u navedenoj kategoriji ubedljivo drži prvu poziciju. Poljak u proseku ubacuje 63,9% prvih servisa, ima 79,8% osvojenih poena nakon prvog servisa, 51,3% posle drugog, 88,1 osvojenih servis gemova, 16 asova i 2,1 duple greške u proseku. 

Sa druge strane brojke Novaka Đokovića izgledaju ovako: 64,5% prvih servisa, 77,5% osvojenih poena nakon prvog servisa, 58,2% posle drugog, 88,7 osvojenih servis gemova, 6,6 asova i 2,6 duple greške po meču, što mu u ukupnom zbiru donosi drugu poziciju sa 292,7 poena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)