NOVAK SAZNAO VEST KOJU (NI)JE ŽELEO: Đoković protiv jednog od najvećih rivala igra najvažniji meč za Srbiju

Novosti online

23. 10. 2023. u 20:54

Novak Đoković je danas i definitivno saznao da neće imati nimalo lak zadatak u četvrtfinalu Dejvis kupa.

НОВАК САЗНАО ВЕСТ КОЈУ (НИ)ЈЕ ЖЕЛЕО: Ђоковић против једног од највећих ривала игра најважнији меч за Србију

Tanjug/AP

Srbija i Velika Britanija igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa na završnom turniru koji se u Malagi odvija od 21. do 26. novembra, a sada je postalo poznato da će "prvi reket" Britanaca tamo biti - Endi Marej.

Nole i on se znaju još od juniorskih dana, pravi su teniski prijatelji, ali i veliki takmaci. Da nije bilo Marejevih povreda, naročito problema sa kukom (išao je na ugradnju veštačkih), predstojeći spektakl u Malagi bio bi još veći. No, nema sumnje da će tamošnji okršaj velikana tenisa privući ogromnu pažnju svetske javnosti. 

Uostalom, na terenu će se naći dva grend slem šampiona, s tim da Novak ima 23 takve titule, a Marej 20 manje od Srbina. No, ima Endi Marej nešto o čemu Novak Đoković zasad samo sanja - olimpijsko zlato (i to dva: osvojio ih je 2012. i 2016.).

Endi Marej / FOTO: Tanjug/AP

Marej je čak 11 puta u karijeri pobedio Novaka Đokovića, a izgubio je od njega 25 mečeva. Poslednji put su igrali 2017, u Dohi, kada je u finalu Nole trijumfovao sa 6:3, 5:7, 6:4 i tako se revanširao za poraz u prethodnom duelu, finalu završnog mastersa, odigranog 2016. u Londonu (3:6, 4:6).

Kakav je Endi Marej teniser u 2023. godini?

Endi Marej je trenutno 40. na ATP listi, a ovaj 36-godišnjak je u 2023. ostvario po 15 pobeda i poraza. Na poslednja dva turnira, u Pekingu i Kini, izgubio je u prvim kolima (od Aleksa de Minora sa 1:2 u seotivma, a od Romana Safiulina sa 0:2).

Osvojio je čelendžere u Surbitonu i Notingemu, na "domaćem tlu", te u Provansi, pobedom nad tada 17. teniserom sveta, Tomijem Polom.

U Dohi je pokazao najviše, stigavši do finala tog ATP turnira iz serije 250, kada ga je sa 6:4, 6:4 savladao Danil Medvedev.

Dejvis kup - raspored, termini, sistem takmičenja

Prema rasporedu takmičenja, Srbija i Velika Britanija treba da igraju 23. novembra.

Britanci su na završni turnir prošli pobedama nad Australijom, Švajcarskom i Francuskom (igrali su na svom terenu, u Mančesteru), dok je Srbija bila druga u grupi C, jer je u Španiji pobedila Južnu Koreju i reprezentaciju domaćina lišenu pomoći Karlosa Alkaraza, a onda izgubila od pobednika grupe, Češke.

Pobednik meča Srbija - Velika Britanija u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Italija - Holandija. U preostalim polufinalnim duelima sastaju se Kanada - Finska i Češka - Australija.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu