ČAK SU I ŠPANSKI MEDIJI U ČUDU: Novak Đoković bi za ovo dobio doživotnu zabranu, ali njegovim rivalima se gleda kroz prste! (VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2023. u 22:01

Novak Đoković je još jednom u centru pažnje, iako trenutno ne igra tenis.

ЧАК СУ И ШПАНСКИ МЕДИЈИ У ЧУДУ: Новак Ђоковић би за ово добио доживотну забрану, али његовим ривалима се гледа кроз прсте! (ВИДЕО)

Screenshot / TennisTV

U vreme dok je Đoković pratio iz lože (i prilično se nervirao) dramatičan večiti derbi u košarci, koji su Partizan i Crvena zvezda odigrali u Evroligi, evropski mediji su se bavili skandalom koji je zadesio "beli sport".

Naime, Rus Danil Medvedev je, iznerviran zbog primljenog poena na meču u Beču protiv Francuza Artura Fila, poslao lopticu u prvi red tribina iza osnovne linije i tom prilikom, iz blizine, pogodio jednu žensku osobu u publici.

To bi prošlo skroz nezapaženo da glas nisu digli Noletovi navijači, sećajući se kako je Srbin, i to sasvim nehotice, pogodio sudiju na Ju-Es openu, pa odmah bio diskvalifikovan.

- Juče je Medvedev pogodio lopticom u lice navijačicu. Pravila kažu da je to automatsko izbacivanje sa turnira, a sudeći po njegovoj reakciji, Medvedev je mislio da će biti isključen. Ali, upamtite, izgleda da se pravila primenjuju samo kada se radi o Novaku Đokoviću. Medvedev čak nije dobio ni javnu opomenu - glasila je originalna objava na nekadšnjem Tviteru, sada društvenoj mreži "Iks" ("X").

Nju je svojim pratiocima ponovio portugalski teniski novinar Žoze Morgado, pitajući se:

- Pitanje za sve koji me čitaju: Da li je Medvedev trebalo da bude isključen juče nakon što je lopticom pogodio gledateljku?

Vest o tome prenela je i španska "Marka", konstatujući:

- "Vruća" debata o "pogotku" Medvedeva: Da li je trebalo da bude diskvalifikovan kao Đoković na Ju-Es openu?

A šta vi mislite, šta je trebalo da se desi sa ruskim asom?

Anketa

Medvedev je u besu pogodio navijačicu u lice. Zbog toga...

Medvedev je, inače, meč dobio sa 6:4, 6:2, a onda i Grigora Dimitrova posle preokreta (3:6, 6:2, 6:4)  i u četvrtfinalu bečkog turnira igra protiv sunarodnika, Karena Hačanova.

A kada Novak Đoković sledeći put igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra, i to u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)