U TELU SAM I DALJE MLAD: Novak Đoković najavljuje pohod na još jednu titulu, na mastersu koji je počeo danas u Parizu

Istrčao je Novak Đoković na Centralni teren "Akor Arene", pripremajući se za izazove koji ga očekuju ove sedmice u pohodu na sedmu titulu na pariskom mastersu. Sve pršti od samopouzdanja i snage.

У ТЕЛУ САМ И ДАЉЕ МЛАД: Новак Ђоковић најављује поход на још једну титулу, на мастерсу који је почео данас у Паризу

Foto: Goran Čvorović

- Tokom poslednje tri nedelje dosta sam vežbao i fizički se pripremao da bih bio spreman za kraj sezone. Posao koji smo uradili imao je za cilj da budem precizniji. Prilično sam zadovoljan. Nedostaje mi tenis, fale mi takmičenja. Mislim da mogu da postignem puno toga ovde, u Parizu. Osećam da imam podršku – poručio je Novak, u očekivanju novih uzbuđenja na terenu.

Govorio je i o svojoj velikoj želji da još dugo bude najbolji, na vrhu, s peharima u ruci.

- Moja najveća motivacija je i dalje ljubav prema ovoj igri. Zaista volim da se takmičim. To je tako jednostavno. Uvek imam ciljeve, da osvojim još jedan slem, da ponovo budem broj 1, da završim godinu kao broj 1  - ističe Novak, dodajući da mu veliku inspiraciju daju i mečevi u Dejvis kupu i na Olimpijadi, kada predstavlja svoju zemlju.

Poručuje da je veoma važno imati ciljeve i ambicije, i ići ka njima:

- Sada imam luksuz da mogu da biram na kojim turnirima ću učestvovati, da postavim svoj raspored na takav način da mogu da postignem vrhunac na pravim turnirima na kojima sam postavio svoje najviše ciljeve.

Osvrnuo se i na sezonu na izmaku.

- Sa teniske tačke gledišta, imao sam fantastičnu godinu do sada. Da budem iskren, nisam mogao da tražim bolju sezonu. Jedan meč od osvajanja sva četiri slema je nešto što bih potpisao odmah na početku, da mi JE neko rekao da će biti tako – kazao je Novak i nagovestio da će mu grend slemovi, uz igru za reprezentaciju Srbije, biti prioriteti i sledeće godine.

Ističe da stalno uči, a tako je bilo i u ovoj godini, bez obzira na to što je u poodmaklom stadijumu karijere.

- Uvek naučim nešto novo o sebi, posle svakog turnira. Trudim se da ispravim stvari koje mi se ne sviđaju, bilo da je to u vezi s mojom igrom, stavom, pristupom ili bilo čim drugim. Trudim se da naredne nedelje uvek budem bolja verzija samog sebe u odnosu na prethodnu. Ključ su doslednost i pridržavanje rutine, stvari koje vas čine boljim igračem. Poboljšanje je stalan proces. Nema stagnacije i oslanjanja na ono što vas je dobro služilo pre godinu dana ili prethodne sedmice, uz razmišljanje da će vas poslužiti i ove. Bar u mom mentalitetu i pristupu to nije tako.

Osvrnuo se i na mlade snage koje dolaze.

- Oni su gladni, dinamični, energični, žele da osvajaju najveće turnire na svetu, žele da vas pobede na velikoj sceni. Znam da čine sve što mogu da se poboljšaju i da shvate način kako mogu da pobede. Moram zato da radim isto, ili čak i više!

Zahvalan je, kaže, zbog pozicije u kojoj se našao i istorije tenisa koju ispisuje.

- Još uvek se osećam mlad u sopstvenom telu! Dobro me služi. Neki igrači misle da je najbolje napustiti tenis kada su na vrhu, kada shvate da više ne mogu da osvajaju najveće turnire i da gube od mlađih. Ja sam više u drugoj grupi. Sve dok sam glavni kandidat za grend slemove i još osvajam najveće sportske turnire, neću otići. Osim ako se nešto psihički ne desi i stvarno više ne budem imao motivaciju. Ali, to za sada nije slučaj. Izvinite zbog toga, ne znam da li vas to zadovoljava ili ne – našalio se Novak sa stranim novinarima, ali tako i jasno stavio do znanja da ćemo ga još dugo gledati na teniskim terenima.

Postavilo se, neminovno, i pitanje oko toga ko je najbolji. Pokušali su izveštači od njega da izvuku samopohovalu, čak i kada je to priznao njegov najveći protivnik Rafael Nadal, da je Nole najveći teniser svih vremena, ali se naš as nije dao.

- Ne, neću reći da sam najveći igrač svih vremena. Nije na meni da govorim takve stvari. Naravno, veoma sam ponosan što je moj najveći rival mogao to da kaže, ali ovu raspravu prepuštam drugima. Čast mi je što sam teniser koji upisuje svoje ime u istoriju tenisa, i drago mi je što sam sada na vrhu. To mi je najvažnije. Možemo naširoko da razgovaramo o celoj istoriji tenisa, ali kada se moja karijera završi. To je sada, pretpostavljam, veoma interesantno za sve koji prate tenis. Ali što se mene tiče, to mi nije prioritet. Moram da se fokusiram na ono što mi je trenutno važno – zaključio je Novak ovu temu.

BOLjE IGRAM TENIS NEGO GOLF

Osvrnuo se Novak još jednom na prethodnih mesec dana tokom kojih nije igrao tenis.

- Trudio sam se da slobodno vreme iskoristim za igranje golfa, da se bavim i drugim sportovima. Veliki sam ljubitelj košarke. Pratio sve utakmice beogradskih klubova. Što se golfa tiče, definitivno nisam na istom nivou kao u tenisu – nasmejao je Nole sebe i novinare.

CECA NAJVEĆA NAGRADA

Svakodnevno učenje se ne odnosi samo na sport, već i na porodicu.

- Kao otac, naučio sam da provođenje više vremena sa decom pruža neverovatno zadovoljstvo i emocije. Te stvari definišu očinstvo i roditeljstvo. Želim samo da provodim što je više moguće kvalitetnog vremena sa svojom decom.  Pošto sam modelirao raspored ove godine po svom ukusu, na osnovu onoga gde želim da igram, a nisam uopšte igrao mnogo turnira, mogao sam da provodim više vremena sa porodicom. Bilo je divno. Nagrade koje dobijate u tom odnosu su nešto što je veće od svega – poručio je Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju