NALJUTILI GA I - ON... ŠTA ĆE? Novak Đoković je upravo ispisao novu stranicu teniske istorije

Novosti online

21. 11. 2023. u 16:15

NOVAK Đoković osvojio je sedam titula u ovoj godini. Poslednja ja došla na Završnom mastersu u Torinu kada je u finalu pobedio Janika Sinera sa 6:3, 6:3. Taj meč srpski as je odigrao savršeno, što pokazuje i jedan neverovatan podatak.

НАЉУТИЛИ ГА И - ОН... ШТА ЋЕ? Новак Ђоковић је управо исписао нову страницу тениске историје

FOTO: Tanjug/AP

Naime, srpski as je pružio fantastičnu partiju. To se najbolje može videti po "rejting nastupu" jednog igrača tokom meča.

"Rejting nastupa" meri kvalitet nastupa tenisera tokom trajanja meča. U taj "rejting" spadaju četiri stvari:

1) kvalitet udarca,
2) procenat udaraca u napadačkom delu razmene
3) efikasnost u ofanzivnom delu razmene i
4) "krađe", odnosno poeni koji se osvoje iz potpune defanzive.

Kada se sve ovo uzme u obzir Đokovićeva ocena protiv Sinera bila je 9,75 i najveća je ove sezone.

Vredi istaći da je Siner protiv Rubljova u Majamiju zaradio ocenu 9,63, Medevev protiv Rubljova u Dubaiju 9,61, Đoković u duelu sa Alkarazom u Torinu 9,59 i Novak protiv Grikspura u Dubaiju 9,54.

Podsetimo, Nole je od Italijana izgubio u grupnoj fazi, i posle finala je rekao da je vrlo motivisano pristupio pripremi za taj završni meč u Torinu. "Naljutio" ga je taj poraz, pa je pobedio Huberta Hurkača u 3. kolu, a onda protiv Alkaraza i Sinera u nokaut fazi završnog turnira ukupno izgubio 11 gemova. Nedovoljno da izgubi jedan meč, kamoli dva.

Za Đokovića sezona nije okončana. On će u četvrtak zajedno sa saigračima iz reprezentacije igrati u četvrtfinalu Dejvis kupu protiv Velike Britanije.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!