KAKAV ŠOK: Đoković i Srbija eliminisani sa Dejvis kupa, i to kako...

N. Rašić/A.I

25. 11. 2023. u 20:05 >> 20:07

NIJE reprezentacija srbije u tenisu, predvođena Novakom Đokovićem uspela da se plasira u finale Dejvis kupa. Od Noleta i Miomira Kecmanovića bolji su bili Lorenco Sonego i Janik Siner u odlučujućem dubl meču. Slavili su "azuri" 2:0 u setovima (3:6, 4;6).

КАКАВ ШОК: Ђоковић и Србија елиминисани са Дејвис купа, и то како...

Foto: Profimedia

Već u šestom gemu Italija je napravila brejk, bilo je to dovoljno da Siner i Sonego dobiju prvi set. Italijani su delovali dosta uigranije i sa većim voljnim momentom nego Đoković i Kecmanović. Rutinski su "azuri" nakon toga priveli prvi set kraju.

Dosta uzbuđenja doneo je i drugi set. U trećem gemu oduzeli su Italijani servis "orlovima", a odmah u narednom vratili su ga Kecmanović i Đoković. Imala je Srbija u narednom gemu tri prilike da dođe do vođstva, ali je sjajnim servisima Siner.

Još jednom su nakon velike borbe Italijani slomili otpor srpskog dubla, a potom potvrdili stečenu prednost, što je bilo dovoljno da se plasiraju u finale gde će igrati sa Australijom

Podsetimo, nešto ranije Miomir Kecmanović savladao je Lorenca Muzetija, a Novak Đoković poražen je od Janika Sinera, te je pobednik dubla odlučivao o plasmanu u finale.

Tanjug/AP

Đoković/Kecmanović - Sonego/Siner  3:6, 4:6

4:6 - Uspeli su Nole i Miša da dođu do 30:30 na servis Sinera. Nakon toga sreća je malo pogledala i "orlove". Napravio je Janik duplu servis grešku. Brejk prilika za Srbiju. Meč lopta za Italiju nakon jednog časa i 34 minuta igre.

4:5 - Sačuvali su Đoković i Kecmanović svoj servis. Produžen je meč najmanje još jedan gem.

3:5 - Potvrdio je Sonego ranije stečeni brejk dobrim servisom. Srbija servira za ostanak u meču, Đoković na servisu.

3:4 BREJK! - Ponovo Srbija teško dolazi do poena na svoj servis. Pogrešio je Siner, a Kecmanović to iskoristio za gem loptu. Međutim, gotovo sa mreže je Đoković poslao dijagonalu iza linije. Ponovo mu deo navijača zviždi. Imao je Kecmanović na servis gem loptu, a jedna odigrana loptica završila je na mreži pa u autu, a nakon toga nova brejk šansa za Italiju.

Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ:  KAD NOLETU PUKNE FILM Đoković se razbesneo i terao publiku da mu zviždi: "Da vas čujem" (VIDEO)

3:3 - Tri brejk lopte - Srbija! Pogodio je u telo Sonega Đokovići. Odlično su naši momci primali servis. Prvu su spasli Lorenco i Siner. Janik potom u najtežem trenutku sjajno servira, pravi četvrti as za Italiju. Nakon toga Sonego preseca ritern - izjednačenje. Zviždali su navijači Noletu , a on je "dirigovao" i tražio još. Potom još jedna brejk lopta za Srbiju, nisu je iskoristili "orlovi", i to najviše zahvaljujući Janiku Sineru.

3:2 - Sjajno! Đoković je neverovatno servirao, uz odlično "kucanje" Kecmanovića, Srbija sada vodi.

2:2 BREJK!  - Brejk prilika sada za Srbiju. Sonego je nakon duge razmene poslao lopticu daleko iza linije.

1:2 BREJK!  - Duplu servis grešku napravio je Kecmanović, a nakon toga Đoković sjajnim poenom doneo gem loptu Srbiji. Ipak, izjednačenje, a na kraju i brejk lopta za Italiju.

1:1 - Izjednačuju "azuri".

1:0 - Zaigrali su sa jačim voljnim momentom Đoković i Kecmanović. Uspeli da uvodni gem reše u svoju korist.

PRVI SET 3:6

3:6 - Siner as udarcem završava prvi set.

3:5 - Smanjuje Srbija zaostatak za rivalom. Bili su Italijani ponovo nadomak izjednačenja, ali su se oduprli naši reprezentativci.

2:5 - Drama u sedmom gemu. Imali su prednost italijanski igrači, ali su  Đoković i Kecmanović dobro odreagovali - izjednačenje. Lorenco Sonego pogodio je sve prve servise večeras.

Tanjug/AP

2:4 BREJK  - Dolaze uz dosta sreće Italijani do prve brejk lopte. Dva puta pogodili su vrh mreže. Koriste brejk priliku.

2:3 - Još jednom sigurni Italijani na servis.

2:2 - Sve sinhronizovanije deluju Novak i Miomir, sada su znatno lakše došli do gema.

1:2 - Dve gem lopte za Sonega i Sinera, koriste drugu. Presekao je Siner lopticu.

FOTO: N. Rašić

1:1 - Dve gem lopte za srpski dubl, ali odlično Sonego reaguje, pogađa Kecmanovića u reket 40:30. Potom ide dobar servis Đokovića.

0:1- Prvi je na servisu bio Janik Siner. Nastavio je i u dublu sa odličnim servisima. Potom je usledio mali nesporazum Kecmanovića i Đokovića, te su lako došli Italijani do prvog gema.

UOČI MEČA

PROČITAJTE JOŠ: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži - da zna Đoković, da znaju i Italijani (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ: LUDA PROSLAVA MIOMIRA KECMANOVIĆA: Razbio Italijana pa uradio ovo (VIDEO)

PROČITAJTE JOŠ  NEVIĐENA BRUKA! Dejvis kup podlegao pritisku, sklonjen snimak Đokovića uz "Veseli se srpski rode"

PROČITAJTE JOŠ: SRAM VAS BILO! Tzv. Kosovo prijavilo Srbiju i Novaka Đokovića! Traže hitnu reakciju institucija

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je drugi meč protiv Italije, Novak Đoković je propustio tri brejk prilike da već sada odvede Srbiju finale. U prvom meču Miomir Kecmanović odigrao je sjajan meč protiv Lorenca Sonega.

Podsetimo, pobednik meča Srbija - Italija u finalu igra protiv Australije za trofej, popularnu "salataru".

VONUS VIDEO: Velika podrška Srbiji i Novaku Đokoviću u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (10)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna