NOVI TENISKI ŠOK: Razbio Alkaraza, pa izgubio finale od spektakularnog autsajdera!

Novosti online

18. 02. 2024. u 21:54

Karlos Alkaraz nije opravdao ulogu favorita na ATP turniru u Buenos Ajresu, ali momak koji ga je pobedio u polufinalu - nije osvojio titulu.

НОВИ ТЕНИСКИ ШОК: Разбио Алкараза, па изгубио финале од спектакуларног аутсајдера!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je najveću tenisku senzaciju u sedmici na izmaku priredio 21. igrač sveta, Čileanac Nikolas Hari je odmah potom - poražen u finalu.

Kao autsajder je nokautirao Alkaraza, a onda je izgubio od autsajdera:

Domaći takmičar, Fakundo Dijaz Akosta, tek 87. na ATP listi, u svom prvom velikom finalu savladao je Harija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Fakundo Dijaz Akosta tokom finala ATP turnira u Buenos Ajresu protiv Nikolasa Harija / FOTO: Tanjug/AP

Čileanac je bio favorit i zbog svoje pozicije, ali i činjenice da je u Buenos Ajresu savladao dva grend slem šampiona - uz Alkaraza, kući je poslao i Stana Vavrinku, a i Ečeverija u četvrtfinalu.

Međutim, 23-godišnji Argentinac koji je od Harija izgubio sva tri dosadašnja duela, pokazao je da nije tek tako ostvario rezultate koje je ostvario u poslede vreme:

Nakon što je na Australijan openu tek posle pet setova borbe izgubio od Tejlora Frica, prošle sedmice se dobro pokazao u Kordobi (dve pobee, pa poraz od 30. na svetu, Sebastijana Baeza), a u Buenos Ajresu nije izgubio nijedan jedini set.

Čak ni u finalu, u kome je dominirao maltene od prvog do poslednjeg, 104. minuta borbe. Zapravo, Hari je dao sve od sebe u tom, poslednjem gemu, spasao je pet meč lopti, stvorio i brejk šansu - ali je onda poklekao pred novim teniserom koji se upisao na listu osvajača ATP trofeja.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S