"DOLAZI NJIHOVO VREME" Evo kako legendarni Španac vidi budućnost tenisa

Novosti online

22. 03. 2024. u 09:42

Španski teniser Felisijano Lopez, jedan od ispisnika tenisera velike trojke, koji je ostao na poziciji direktora finalnog turnira Dejvis kupa u Malagi, govorio je za medije o tome kako vidi tenis danas i od koga očekuje da će dominirati u budućnosti.

ДОЛАЗИ ЊИХОВО ВРЕМЕ Ево како легендарни Шпанац види будућност тениса

Foto: Profimedia

Lopez često voli da kaže da mu je čast što pripada generaciji velike trojke, poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Fodžera Federera, kojoj je i on dao doprinos.

– Jedna era je završena, Karlos Alkaraz i Janik Siner će dominirati tenisom i to je evidentno. Rodžer Federer je već otišao, videćemo koliko će još moći Novak Đoković, a još manje znamo šta će biti sa Rafaelom Nadalom. Jasno je da svet tenisa prolazi kroz velike promene - priča Lopez.

Naravno, ako je vreme velike trojke prošlo, to ne znači da je kraj i za najboljeg među njima. Kad to kažem, mislim na Đokovića koji je još uvek na čelu trona.

– To što je Đoković loše počeo sezonu, ne mora ništa da znači. I ranije se dešavalo da odigra loše neki turnir i ljudi se alarmiraju. Zato što gotovo nikada ne gubi. Izgubio je od Sinera u Melburnu, potom u Indijan Velsu, ali sada ima drugačiji kalendar. Do sada je to funkcionisalo, ali videćemo šta će se dalje dešavati - rekao je Lopez.

Španac ne krije koliko je oduševljen onim što su uradili i dali tenisu Nole, Rafa i Rodžer.

– Njihove godine su bile nešto nerealno. Trojica najboljih tenisera u istoriji koji su se nadmetali jedan protiv drugoga poslednjih čak 15 godina i koji su uvek bili na prvom mestu. Meni to deluje potpuno nestvarno i nikada se više neće ponoviti - rekao je Lopez.

Lopez ističe da se velikoj trojci treba diviti i poštovati za sve urađeno, ali da mlade tenisere koji dolaze ne treba upoređivati sa njima.

– Moramo da uživamo u ovome što imamo. Igre koje pružaju Alkaraza i Sinera čine vanserijskim teniserima. Mislim da imamo mnogo sreće sa njima dvojicom s obzirom na to da dolaze posle Federera, Nadala, Đokovića - završio je Lopez.

BONUS VIDEO POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk