SINER MOĆNO DO ČETVRTFINALA: Italijan pomeo rivala i potvrdio odličnu formu (VIDEO)

Novosti online

27. 03. 2024. u 08:22

ITALIJAN Janik Siner plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju savladavši 66. igrača planete Kristofera O'Konela 2:0 (6:4, 6:3), čime je potvrdio odličnu formu ove sezone.

СИНЕР МОЋНО ДО ЧЕТВРТФИНАЛА: Италијан помео ривала и потврдио одличну форму (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Australijanac je bio tvrd orah samo do sredine prvog seta, pošto je od prvog gema na meču do osmog imao brejk prednosti, a onda je njegova igra drastično pala.

Kada je Italijan iskoristio drugu brejk-loptu, u desetom gemu je došao i do treće na meču, koju je takođe i realizovao za prvi set.

To je unelo nervozu u O’Konelovu igru, pa je meč faktički rešen kada je Siner osvojio brejk početkom drugog perioda okršaja. Prvu meč-loptu propustio je Siner u osmom gemu, ali je na svom servisu realizovao ukupno treću i tako zakazao četvrtfinale protiv najvećeg iznenađenja turnira.

Tomas Mahač je izbacio i Matea Arnaldija 2-0, po setovima 6:3, 6:3 i nastavio da živi svoj san. Za dalje će morati ipak da prođe Janika...

– Moj cilj je da se stalno menjam, da stalno napredujem. Kada sam ovde igrao prvo finale mastersa u karijeri 2021. godine, bio sam drugačiji teniser nego sada. Nadam se da ću tako nastaviti i da ću za četiri godine ponovo biti drugačiji. To je moj cilj - rekao je Siner.

Sinera se stalno vraća na početak i kaže da nikada neće zaboraviti finale u Majamiju 2021. godine.

– Prvi put sam tada stao na Centralni teren zbog kovida. Za mene je bilo sve novo. Žreb mi se polako otvarao, a ja sam to uspešno koristio. Iako sam izgubio bilo je to sjajno iskustvo – podseća na poraz od Huberta Hurkača. - Mnogo sam srećan što sam ponovo u četvrtfinalu, osećaj je fenomenalan - rekao je Siner.

Neki igrači ne vole da menjaju svoj stil igre, drugi vole da se prilagođavaju protivnicima. Siner spada u ovu drugu grupu.

– Sve zavisi sa kim igram. Znao sam da O’Konel voli da skraćuje loptice pa sam se prilagodio. Drugo, gurao sam ga u bekhend stranu, kako bih otvarao prostor na forhendu. Kasnije sam pokušavao suprotno, ali nije funkcionisalo. U sledećem duelu će sve biti drugačije, moraću da se prilagodim na drugi način – rekao je Siner.

Janik Siner se u četvrtfinalnom meču sastaje sa Čehom Mahačom, koji je trenutno 60. na svetu i nikada se do sada nisu sastali.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima