TITULA POSLE DUGO VREMENA: Mateo Beretini osvojio Marakeš i vratio se u Top 100 (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 04. 2024. u 19:21

ITALIJANSKI teniser Mateo Baretini nije igrao mnogo od Ju-Es opena, ali ovu nedelju će dugo pamtiti pošto je osvojio osmu titulu u karijeri.

ТИТУЛА ПОСЛЕ ДУГО ВРЕМЕНА: Матео Беретини освојио Маракеш и вратио се у Топ 100 (ВИДЕО)

Mateo Beretini foto: EPA

On je u finalu Marakeša pobedio Roberta Karbaljesa Baenu sa 7:5, 6:2. Njemu je ovo bio četvrti trofej koji je osvojio na šljaci.

Ipak, ovaj meč je bolje počeo Španac, prvi je došao do brejka u četvrtom gemu, već u narednom je rival vratio izgubljeno. Beretini je potom još jednom oduzeo servis protivniku, a kada je servirao za prvi set suočio si sa tri brejk lopte i svaku je uspeo da spasi.

U drugom segmentu je 27-godišnjak iz Rima igrao mnogo bolje i dva brejka su mu bila dovoljna da dođe do trijumfa i titule.

Mučile su Italijana povrede u poslednje vreme, ali i druge stvari. On je morao zbog kovida da se povuče sa Vimbldona 2022. godine kada je branio finale, potom je predao meč drugog kola Ju-Es opena prošle godine. Ipak, sada se vratio u najboljem stilu i od ponedeljka će ponovo biti u Top 100, tačnije na 84. mestu na ATP listi.

Podsetimo, njega sad očekuje učešće u Monte Karlu gde u prvoj rundi igra protiv Miomira Kecmanovića.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)