NOVAK JE SPORIJI! Nekadašnji teniski as smatra da Đoković počinje da kaska za novom generacijom

S. Rajić

08. 04. 2024. u 18:31

ČIM na scenu stupi nova generacija odmah krenu poređenja i predaja štatefe. Nekadašnji teniski as Anri Lekont potrudio se da malo privuče pažnju i ranije otpiše Novaka Đokovića koji je juče započeo 420. nedelju vladavine, pred uvodni meč na mastersu u Monte Karlu.

НОВАК ЈЕ СПОРИЈИ! Некадашњи тениски ас сматра да Ђоковић почиње да каска за новом генерацијом

Foto: Profimedia

- Novak je i dalje tu, ali je stariji i sporiji. Izgubio je malo živosti. Mladi ga se sve manje plaše, jer osećaju da je sve na nestabilnim nogama. Polako, sve se menja - ističe Francuz.

Ako bi se gledale strogo cifre, naš as trenutno zaostaje i za Sinerom i Alkrazom. Sa nikada manje mečeva nego ove sezone, osvajač 24 grend slem titule stao je na šljaku, a učinak od 6-2 (bez Junajted kupa), daleko je skromniji od onoga što su postigli Italijan (22-1) i Španac (15-4). Uz to, dva mlada asa imaju tri, odnosno jednu titulu ove sezone, dok Nole još nije stigao do brojke od 99 pehara u karijeri.

- Nova generacija dominira od prošle godine, ali moraju da dokažu da mogu da ostanu na najvišem nivou. Siner je pobeđivao i potvrdio sjajan start sezone - smatra Lekont.

Monte Karlo biće prvi test upravo ove teze. Momak iz Mursije u Kneževini igra tek drugi put u karijeri. Pre dve godine nije se proslavio, jer je pao odmah na prvoj prepreci i to poprilično neočekivanoj od Amerikanca Sebastijana Korde. Međutim, dok se od Alkaraza podrazumeva da mu zemljana podloga bude srodna, zapanjujuće je da ima manje plasmana u završnicama najbitnijih takmičenja od Janika. Karlos ima dva mastersa u Madridu i tek četvrtfinale i polufinala Rolan Garosa u protekle dve sezone. Dok je Siner stizao do osam najboljih u Parizu, Rimu i Monte Karlu. Isto tako, u Kneževini je lane poražen u polufinalu od Holgera Runea.

- Šljaka nije podloga na kojoj se osećam najkomfornije, generalno. Draži su mi tvrdi tereni, što ne znači da nisam dobar igrač i na zemlji. Igrao sam prvo grend slem četvrtfinale na Rolan Garosu, igrao u četvrtfinalu i u Rimu. Hajde da vidimo. Prošle godine nije bilo kako je trebalo, ali uveren sam da mogu da budem dobar igrač i na šljaci. Potrebno je i vreme. Od 14. do 20. godine sam dosta trenirao i na šljaci - naglasio je Siner. n

Poređenje u 2024.

Đoković 6-2 0

Siner 22-1 3

Alkaraz 15-4 1

o Prezime, učinak, titule.

Miša u akciji

Na terenima u Kneževini na u akciji će biti Miomir Kecmanović, kojem će rival biti Mateo Beretini, šampion turnira u Marakešu prethodne sedmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom