TRIJUMF NATALIJE STEVANOVIĆ: Srpkinja se pobedom nad Poljakinjom plasirala u drugo kolo turnira u Ruanu

Filip Milošević

16. 04. 2024. u 15:41

Srpska teniserka Natalija Stevanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u francuskom gradu Ruanu pošto je pobedila Ruskinju Anu Blinkovu rezultatom 2:1 (7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:2)).

ТРИЈУМФ НАТАЛИЈЕ СТЕВАНОВИЋ: Српкиња се победом над Пољакињом пласирала у друго коло турнира у Руану

Tanjug/AP

Spektakularni meč Srpkinje, 204. na WTA listi, i Blinkove 45. na listi, trajao je čak tri sata i 18 minuta. U prvom setu obe teniserke su napravile po tri brejka, pa je taj-brejk odlučivao ko će povesti 1:0 u setovima. Stevanović se bolje snašla u taj-brejku i rešila ga rezultatom 7:2.

Drugi set je počeo ranim brejkom Srpkinje, ali se Ruskinja brzo vratila u set, dva puta oduzela servis rivalki i uvela meč u odlučujući set.

U trećem setu Srpkinja je prva stigla do brejka, vodila je 4:1, ali se Ruskinja nije predala, osvojila je tri vezana gema. Kod rezultata 5:5 Blinkova pravi novi brejk i zatim na svoj servis ima tri vezane meč lopte, ali Stevanović osvaja pet poena u nizu, pravi brejk i uvodi set u taj-brejk. U njemu bez većih problema lomi otpor mnogo bolje rangirane Ruskinje i stiže do pobede.

U drugom kolu Stevanović će igrati protiv Poljakinje Magde Linete, 60. na ATP liste.  

Turnir u Ruanu igra se u dvorani, na šljaci, a nagradni fond iznosi 267.082 dolara.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom