BRAVO, DUŠANE: Lajović u osmini finala Barselone, Srbin pobedio 13. igrača sveta

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 04. 2024. u 15:57

SRPSKI teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u Barseloni, pošto je pobedio Iga Imbera sa 6:4, 6:4.

БРАВО, ДУШАНЕ: Лајовић у осмини финала Барселоне, Србин победио 13. играча света

FOTO: AP/Tanjug

Veliko iznenađenje napravio je 59. igrač sveta, jer je uspeo da savlada 13. na APT listi i šestog nosioca na ovom turniru iz serije 500.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna da je Francuz u Španiju došao u dobroj formi, kao četvrtfinalista Monte Karla, gde je poražen od kasnijeg finaliste Kaspera Ruda.

Što se meča tiče, Imber je prvi došao do brejka, ali Lajović je odmah odgovorio i potom u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu, te uspešno prvi set priveo kraju.

Ista slika viđena je i u drugom segmentu meča. Ponovo je 25-godišnjak iz Meca prvi napravio brejk, no opet je Srbin imao spreman odgovor. Napravio je dva brejka i potom uspeo da sačuva stečenu prednost, te se posle 77 minuta igre plasirao u narednu rundu.

Lajović će u osmini finala igrati protiv 11. nosioca, Španca Alehandra Davidoviča Fokine, kome je bez borbe meč predao Tomaš Mahač.

BONUS VIDEO: Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPEVAO PESMU KOJU SVI ZNAJU: Ovako je izgledao susret dve velike zvezde (VIDEO)