NOVAK ĐOKOVIĆ JE NEVEROVATAN: Nadal i Federer ovo mogu samo da sanjaju!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

24. 04. 2024. u 06:50

NOVAK Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal stvorili su najveće rivalstvo u istoriji tenisa. Često se vodi debata oko toga ko je od njih najbolji svih vremena.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ НЕВЕРОВАТАН: Надал и Федерер ово могу само да сањају!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Mnogi imaju različite argumente kada pričaju o tome ko je "GOAT". Sada je pojavio još jedan podatak koji Srbina stavlja na vrh.

Naime, trenutno prvi reket sveta je 2023. godine sa 36 godina osvojio tri grend slema u jednoj sezoni.

Rodžer Federer je to poslednji put uradio sada već davne 2007. kada je imao 26 godina, a Rafael Nadal 2010. godine sa 24 godine.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da Đoković dominira i u četvrtoj deceniji i još uvek se ravnopravno nosi sa mlađom generacijom.

Podsetimo, Novak je ove sezone odigrao tri turnira (Australijan open, Indijan Vels i Monte Karlo), dok bi naredni nastup trebalo da ima u Rimu (8—19. maja).

Vredi pomenuti i da je Srbin u ponedeljak peti put izabran za najboljeg sportistu sveta. To je još jedan važan parametar u trci za najboljeg tenisera svih vremena. Isti broj priznanja ima i Švajcarac, dok je Španac dva puta proglašavan za najboljeg na planeti.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)