TENIS ZAVIJEN U CRNO! Preminuo čovek koji je promenio istoriju "belog sporta"

Novosti online

24. 04. 2024. u 09:54

Brajan Tobin, nekadašnji predsednik Međunarodne teniske federacije i Tenis Australije, preminuo je u ponedeljak u 93. godini, saopštio je ITF!

ТЕНИС ЗАВИЈЕН У ЦРНО! Преминуо човек који је променио историју белог спорта

Tanjug/AP

Legendarni funkcioner godinama je važio za jednu od najvažnijih osoba u "belom sportu" i njegov doprinos razvoju tenisa je nemerljiv.

- Brajana ću uvek pamtiti kao predsednika koji je uspeo da preseli Australijan open iz Kujonga u Melburn park 1988. i postavio scenu za mene i predsednike koji su usledili, da povećamo Open kako bismo postali ravnopravan partner našim kolegama grend slem turnirima - izjavio je bivši predsednik Tenis Australija Džef Polard.

Tobin je svojevremeno bio teniser i nastupao je 1950-ih i 1960-ih godina prošlog veka, dok je kao administrator uradio mnogo više za beli sport. Pogotovo kada je u pitanju Australija.

Postao je prvi predsednik ITF-a sa punim radnim vremenom 1991. godine i vodio je upravljačko telo u novu eru koja je usledila nakon uspostavljanja ATP i VTA turneja i ponovnog uvođenja tenisa na Olimpijske igre 1988. godine.

Najzaslužniji je što se Australijan open preselio sa travnatih terena Kujonga u sadašnji Melburn park, te je nadgledao izgradnju Rod Lejver arene na kojoj se danas igra pomenuti grend slem. Pre 21 godinu primljen je u Kuću slavnih.

Bonus video: Početak velike tuče navijača pred 173. večiti derbi i brza reakcija policije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata