ALKARAZ "NERVIRAO" MADRIĐANE: Španci nisu očekivali ovakav meč nakon što je "Karlitos" osvojio devet gemova u nizu

Novosti online

28. 04. 2024. u 17:25

ATP turnir u Madridu postaje sve zanimljiviji, a i rezultati "očekivaniji"

АЛКАРАЗ НЕРВИРАО МАДРИЂАНЕ: Шпанци нису очекивали овакав меч након што је Карлитос освојио девет гемова у низу

FOTO: Tanjug/AP

U prva dva meča nedeljnog programa sa ovog mastersa eliminisana su dva favorita, ali potom su stvari počele da dolaze "na svoja mesta".

Najpre se za to, i to čudesnim "povratkom iz mrtvih", pobrinuo Andrej Rubljov, a onda je i Karlos Alkaraz pobedio.

I to "demonstrirajući silu" u većem delu svog nastupa, ali ne i baš sve vreme.


Španac je za rivala u drugom kolu imao Brazilca Tijaga Sejbota Vilda, koji se odlično držao 15-ak minuta. A onda je Alkaraz osvojio devet gemova u nizu.

Od 3:2 za brazilskog tenisera, na terenu kao da je postojao samo ljubimac madridske publike - gospodario je igralištem, briljirao kao u danima kada se i vinuo na prvo mesto ATP liste, pa ne treba ni da čudi što je poveo sa pet razlike u drugoj deonici.

Na kraju, konačan rezultat glasio je 6:3, 6:3, jer se Brazilac najpre "upisao" na semafor, pa kaznio opuštanje rivala brejkom, no bliže od ponovljenog učinka iz prvog seta (što je ostvario nakon što je gubio sa 0:5) nije uspeo da ostvari protiv branioca trona.

U osmini finala, "Karlitos", kako Španci zovu svog novog teniskog ljubimca, posle Rafaela Nadala, igraće protiv Jan-Lenarda Štrufa, kog je baš na istom terenu pobedio u prošlogodišnjem finalu.

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom