HITAN HIRURŠKI ZAHVAT: Srđan Đoković operisan

Novosti online

29. 04. 2024. u 17:24

Otac Novaka Đokovića, Srđan, primljen je u Urgentni centar u Beogradu u nedelju, a već u ponedeljak je operisan.

ХИТАН ХИРУРШКИ ЗАХВАТ: Срђан Ђоковић оперисан

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u prepodnevnim satima u nedelju, 28. aprila, Srđan Đoković je doživeo pad zbog kog je dovežen u pomenutu zdravstvenu instituciju.

Novakov otac je prilikom pada povredio rame, pa je pregledima ustanovljeno da je neophodna što hitnija operacija.

Hirurški zahvat je izveden ovog ponedeljka i to, kako "Novosti" saznaju, uspešno - otac najboljeg tenisera sveta se dobro oseća.

Srđan Đoković - biografija

Srđan Đoković je rođen 25. aprila 1961. u Kosovskoj Mitrovici, u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Roditelji Stanka i Vladimir su ga odgajali u obližnjem Zvečanu, zajedno sa njegovom sestrom Jelenom i mlađim bratom Goranom. Po završetku srednje škole, preselio se u Beograd, gde je započeo studiranje prava. Nešto kasnije, cela porodica se preslila u prestoni grad. Tokom zima, radio je kao trener skijanja na Kopaoniku i Brezovici, gde je i upoznao buduću ženu, Dijanu Žagar, 1986. godine. Oni su dobili tri sina - Novaka (rođen 1987. godine), Marka (1991.) i Đorđa (1995.). 

Đorđe, Dijana i Srđan Đoković na mitingu podršku Noletu dok je bio zatočen u Australiji / FOTO: D. Milovanović

Srđan je kao nekadašnji skijaš i trener skijanja, na Kopaoniku otvorio i restoran/piceriju, krajem 80-ih godina prošlog veka. Sinu Novaku su, kada je imao četiri godina, Srđan i Dijana Đoković dali mali reket i gumenu lopticu (za koju je Nole potom tvrdio da mu je bila najomiljenija igračka u životu). Otac ga je naučio da skija kao vrlo mlad, ali je tenis više voleo, pa su ga tata i mama poslali na teniski kamp koji se održavao u Novom Sadu.

Kada je Novak imao šest godina, tri teniska terena izgrađena su baš naspram parkinga na kome se nalazio i restoran Đokovića, pa je u leto 1993. godine maleni Nole, uz dozvolu oca i majke, počeo da trenira na tim terenima TK Partizan pod budnim okom Jelene Genčić. Ostalo je već "istorija" - uz ogromnu podršku porodice, a poučeni savetom Jelene Genčić da se radi o velikom talentu, Đokovići su dali sve od sebe da Novak svoje talente umnoži, što je najbolje i pokazala činjenica da je postao vlasnik brojnih svetskih rekorda kada se o "belom sportu" radi.

Porodica je bila i ostala glavna Novakova pokretačka snaga, ali i najveća podrška - što se videlo i kada je najbolji teniser sveta skandaloznom odlukom australijskih vlasti bio pravi zatočenik u Melburnu, pa potom proteran iz te zemlje: otac i majka su organizovali nekoliko protestnih okupljanja u Beogradu, kako bi se sa njihovim sinom dostojanstveno postupalo u zemlji u kojoj je postao tamošnji grend slem rekorder.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju