NOVAKA ČEKA TEŽAK POSAO: Ko je Čileanac koji izlazi na megdan Đokoviću, igra tenis života i ranije zadavao glavobolju srpskim teniserima

Novosti online

12. 05. 2024. u 10:42 >> 10:44

Srpski teniser, Novak Đoković će u nedelju igrati treći meč u Rimu, a u duelu trećeg kola rival će mu biti Alehandro Tabilo.

НОВАКА ЧЕКА ТЕЖАК ПОСАО: Ко је Чилеанац који излази на мегдан Ђоковићу, игра тенис живота и раније задавао главобољу српским тенисерима

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je u prvom kolu mastersa u Rimu bio slobodan, drugo kolo je prošao rutinski, mada je u duelu sa Korentanom Muteom moglo je svašta da se vidi. Nervozni Francuz je pravio haos na terenu, svađao se sa sudijom i lomio rekete. A uspeo je da stigne i da se javi na telefon u toku trajanja jednog gema.

Sledeći rival, našeg Novaka je Alehandro Tabilo, Čileanac rođen u Torontu u Kanadi koji je trenutno 32. na svetu.

Iako je specijalista za šljaku kao i svi Čileanci on je uspeo i na tvrdim podlogama da dođe do velikih rezultata, a mi smo ga itekako dobro upoznali u prošlosti. Bio je pravi penicilin za srpske igrače.

Alehandro Tabilo ima 26 godina, a 6. maja je napravio najveći uspeh na ATP listi pošto se našao na 32. mestu. Ovaj plasman će mu omogućiti da prvi put u karijeri zaigra na Rolan Garosu kroz koju nedelju pošto do sada u karijeri nije prošao pariske kvalifikacije. Generalno na grend slemovima nije imao mnogo uspeha jer je najviše stigao do drugog kola na najvećim turnirima.

Publika u Srbiji ga odlično pamti. 

Prvi put smo ga upoznali kada je 2022. godine šokirao tada šestog nosioca turira u Santjagu Miomira Kecmanovića, Rutinski je dobio srpskog tenisera 6:1, 6:4 i tada je prvi put u karijeri ušao u top 100. Iate godine je pobedio i Lasla Đerea posle prave drame i ostvario prvi trijumf na nekom grend slemu. 

Meč je na kraju ušao u supertajbrejk u petom setu i Tabilo je prošao dalje sa 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6 (13:11).  Tabilo igra tenis života, a sve je iznenadio na početku godine kada je osvojio turnir u Ouklendu i to kao kvalifikant. 

Meč protiv Novaka će mu svakako biti najveći u dosadašnjoj karijeri.

Đokovićev će meč odigrati na centralnom terenu, ne pre 14 časova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)