BAŠ OZBILJNA SITUACIJA! Evo šta će biti na ATP listi nakon što je Novak Đoković rano izgubio u Rimu

Novosti online

12. 05. 2024. u 17:46

Novak Đoković će zabeležiti gubitak bodova zbog šokantnog ispadanja sa rimskog mastersa, ali će još neko vreme ostati prvi na ATP listi. Mada... koliko dugo - više ne zavisi samo od njega.

БАШ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА! Ево шта ће бити на АТП листи након што је Новак Ђоковић рано изгубио у Риму

Screenshot / TennisTV

Naime, senzacionalni poraz od Tabila Noleta će koštati gubitka 130 ATP bodova, zbog čega će od ponedeljka, 13. maja, imati 9.860.

To je i dalje dovoljno da bude ispred Janika Sinera (8.770) i Karlosa Alkaraza (7.300) koji su pomenuti turnir preskočili zbog povreda, ali - vrlo brzo bi Novak mogao da ostane bez čelne pozicije.

Naime, kao šampion Rolan Garosa, Srbin brani maksimalnih 2.000 bodova na predstojećem grend slemu, a na njega će stići sa pomenutih 1.090 bodova vođstva u odnosu na Italijana.

Čak i da odbrani titulu u Parizu, Nole bi mogao da izgubi prvu poziciju, jer je prošle sezone Italijan senzacionalno ispao već u drugom kolu, pa brani samo 45 bodova. 

Uđe li Siner u finale, to će mu samo po sebi doneti 1.300 bodova po "distribuciji ATP poena za 2024. godinu", a time će za 1.255 uvećati dosadašnji bodovni saldo.

A time će, ujedno, sigurno preskočiti Noleta, jer čak i da je Đoković drugi finalista, čak i da Srbin opet pobedi u finalu, ostaće na istom broju bodova, dok će Siner sa pomenutim uvećanjem od 1.255 bodova nadmašiti zaostatak koji trenutno ima (1.090).

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đoković, pratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!