ŽENEVA KAO LUKA SPASA: Đoković traži formu za Rolan Garos

Novosti online

19. 05. 2024. u 07:44

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković igraće turnir iz serije ATP 250 u Ženevi, koji počinje danas i trajaće do 25. maja. Đoković je u prvom kolu slobodan, a u drugom bi mogao da se sastane sa Endijem Marijem.

ЖЕНЕВА КАО ЛУКА СПАСА: Ђоковић тражи форму за Ролан Гарос

FOTO: Tanjug/AP


a Rolan Garos

Novak Đoković je prihvatio specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Ženevi kako bi se što bolje pripremio za predstojeći Rolan Garos.

Đokovićeva konkurencija je kvalitetna, što mu može poslužiti da psihički, ali i fizički spremniji dočeka nadmetanje u Parizu. Pored toga, Novak će igrati i za prvu titulu u sezoni.

FOTO: Profimedia

Uz Đokovića, i Endi Mari je nagrađen pozivnicom za turnir. Dva tenisera iz takozvane velike četvorke mogu da budu rivali već u drugom kolu, odnosno osmini finala. Marijev prvi rival na turniru je Nemac Janik Hafman.

Uz pomenuti dvojac, igraće i Kaspera Rud, dvostruki osvajač turnira u Ženevi, Tejlor Fric, Ben Šelton i drugi teniseri. Organizatori su saopštili da je ove sezone najjača konkurencija u istoriji turnira, budući da će 11 od 50 najboljih igrača sveta biti prisutno u Švajcarskoj.

Otvoreno prvenstvo Ženeve održava od 1980. godine. Mats Vilander, Sten Vavrinka i Kasper Rud su rekorderi u singlu, osvojili su po dva puta trofej. Poslednji šampion je Nikolas Jari iz Čilea koji ove godine neće braniti titulu.

Novaku Đokoviću je ovo prvi put da nastupa na turniru u Ženevi.

Novak Đoković će prvi put u karijeri igrati turnir u Ženevi. Ukoliko mu prvi rival u Švajcarskoj bude Endi Mari, odigraće 37. međusobni meč (Đoković vodi 25:11), dok protiv Hafmana nikada nije igrao.

Đoković bi na putu do finala mogao da igra protiv tenisera poput Denisa Šapovalova, Talona Grikspora ili Tejlora Frica. Kasper Rud i Ben Šelton se nalaze u drugoj polovini žreba.

Rud će u prvom kolu igrati protiv Australijanca Rinkija Hidžikate ili kvalifikanta. Norvežanin ima skor od 9:1 u Ženevi, prošle godine je izgubio u četvrtfinalu od Nikolasa Jarija.

Treći nosilac Tejlor Fric počeće turnir protiv sunarodnika Aleksa Mikelsena ili kvalifikanta. Četvrti nosilac, takođe Amerikanac Ben Šelton igraće u drugom kolu protiv Flavija Kobolija ili Aslana Karaceva.

Turnir u Ženevi startuje danas i igraće se do 25. maja za ukupan nagradni fond od 651.865 evra.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S