ROLAN GAROS NIJE POČEO, A VEĆ SKANDAL! Zbog tretmana u Parizu grend slem šampionka završava karijeru

Александар Илић
Aleksandar Ilić

22. 05. 2024. u 20:17

TEŠKO je nakon pauze vratiti se tenisu, a to je na svojoj koži najbolje osetila Karolina Voznijacki. Njen otac istakao je da će zbog Rolan Garosa njegova kćer da se ponovo zvanično povuče na kraju sezone.

РОЛАН ГАРОС НИЈЕ ПОЧЕО, А ВЕЋ СКАНДАЛ! Због третмана у Паризу гренд слем шампионка завршава каријеру

Foto: AP

Iako Rolan Garos zvanično još nije ni počeo. Šampionka Ju-Es opena u ženskoj konkurenciji Ema Radukanu nije dobila specijalnu pozivnicu, kao i Dominik Tim. Rumunka je odbila da se takmiči, a njenim stopama krenula je i nekada prva teniserka sveta Karolina Voznijacki. 

Nekadašnja osvajačica Australijan opena i dvostruka finalistkinja grend slema u Njujorku trenutno je 119. igračica, a ni ona nije dobila pozivnicu za učešće u glavnom žrebu. 

Zbog "minulog rada" nije želela da igra kvalifikacije, a njen otac, Pjotr Voznijacki žestoko je udario po organizatorima. 

On je medijima u Poljskoj rekao da je "Karolina rekla da nije celog života radila tako naporno da bi sada morala da počinje kao da je juniorka".

TS Francuske dodelio je po osam pozivnica u muškom i ženskom singlu. Čak 12 dobili su domaći teniseri i teniserke. 

Na kraju nije bilo mesta za nekadašnju najbolju teniserku sveta koja se vratila na teren posle tri i po godine pauze.

- Karolina je idealan primer kako je ženski tenis patološki nastrojen. Moja ćerka nema zaštićeni ranking jer je dugo pauzirala i to je u redu. Ali zar se ne isplati takvoj devojci koja je odlučila da se vrati na teren pomoći? VTA kao da se ponaša amaterski u najvećem ženskom sportu na svetu. Ispada da kada se neko kao Karolina Voznijacki vrati, da više nije poželjan. Od prošle godine sve specijalne pozivnice su vlasništvo turnira i tu VTA pere ruke. Šta je efekat? U Rimu su sve specijalne pozivnice date Italijanima. Ja razumem da se promovišu mladi igrači, ali kako date teniserki koja nije u 1.000 mesto na turniru?", pita se Pjotr Voznijacki.

Ona je pauzirala gotovo tri i po godine. Posle problema sa povredama povukla se iz tenisa 2020. godine, a čini se da će uskoro ta odluka biti konačna. 

- Karolina nije tip osobe koja smatra da je igranje u kvalifikacijama poniženje. Ali u slučaju Rolan Garosa ona je htela da vidi da li je poštovana i zato se nije prijavila u kvalifikacije. Reći ću da Karolina sigurno neće igrati naredne godine. Već smo ovo odlučili jer nema poente prolaziti kroz nešto ovakvo. Ne uzimaju nas za ozbiljno i traće naš trud. Preživećemo do kraja sezone, do poslednjeg grend slema US opena i onda ćemo se povući. Videćemo šta će se desiti na Vimbldonu. Pre toga će Karolina probati da igra neki turnir, možda nas puste. A ako na Vimbldonu ne dobije specijalnu pozivnicu igraće kvalifikacije, rekao je Pjotr Voznijacki.

Dok je pauzirala od tenisa ona se porodila i rodila ćerkicu u junu 2021. godine. 

- Možda će Karolinin primer biti dovoljan da se razume koliko je teško osnovati porodicu tokom karijere? Petra Kvitova je sada trudna i generalno druge teniserke se odlučuju na taj korak jer misle da ako su se Voznijacki, Kerber i Osaka porodle i vratile na teren i one mogu da urade isto. Ali istina je da one ne znaju šta ih čeka. Za mene je potpuno neverovatno da igrači urade tako nešto, pokažu karakter i dovedu navijače na stadion, a onda ih ovako tretiraju kada se vrate na teren. Nije stvar u Karolini, ona je vrlo smirena i verovatno će biti besna na mene jer govorim. Ali osećam da moram. Verujem da pravila i ambicije VTA kao organizacije moraju potpuno da se izmene. Izbliza vidim da je tu potrebno dosta rada, rekao je Pjotr Voznijacki.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)