BOLJI NEGO U RIMU: Hamad Međedović pun samopozdanja u Parizu

Mladi Novopazarac iz dana u dan pokazuje da je velika nada srpskog tenisa i da mu pravi uspesi tek predstoje.

БОЉИ НЕГО У РИМУ: Хамад Међедовић пун самопоздања у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Posle izvanredne partije na mastersu u Rimu, gde je prošao kvalifikacije, a zatim iza sebe ostavio Alekseja Popirina, Davidoviča Fokinu i na kraju tesno izgubio od Danila Medvedeva (6:7, 6:2, 5:7), Hamad je u Pariz stigao pun samopouzdanja.

Njegovi vineri ovih dana na pariskom grend slemu premašuju dvesta kilometara na sat, dok ubitačni servisi prethodno završavaju pola posla. Igrao je većim delom i protiv domaće publike, ali se izborio sa svim protivnicima, i onima s druge strane mreže, i na tribinama. Tako je bilo i u poslednjem kolu kvalifikacija.

- Srećan sam, naravno, plasmanom u glavni žreb – kaže Hamad za "Novosti". - Odigrao sam još jedan dobar meč. Nije bilo puno teško. Bilo je, čak, zanimčivo. On je isto dobar igrač. Bio je i domaćin, pa je imao publiku uz sebe. Naravno, većina je navijala za njega, ali bila je lepa atsmosfera, uživao sam na terenu i srećan sam što sam se kvalifikovao drugu godinu u Parizu za redom.

• Imali ste i vi svoje verne navijače, među njima i članove vaše porodice, oca, majku i sestru?

- Sa mnom su na turniru. Puno je lakše kada su oni tu, kada je porodica uz mene. Nisu mi tu još jedan brat i sestra. Ali, sa njima se čujemo često, svakoga dana, pa je kao da su i oni tu. To mi puno znači.

• Je li ovo nagoveštaj održavanja forme iz Rima?

- Možda se sada, čak, boče osećam na terenu i boče igram nego u Rimu! Neke stvari smo promenili i poboljšali posle meča s Medvedevim, koliko smo imali vremena, u ovako kratkom periodu. Ali, mislim da smo uspeli da poradimo na nekim stvarima i da još nešto dodamo mojoj igri.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!