ROLAN GAROS - REZULTATI: Kad je kiša prestala, počele su teniske drame!

Novosti online

28. 05. 2024. u 17:10 >> 19:42

Novak Đoković je na Rolan Garos došao da bi popravio ovogodišnji ne baš sjajan utisak na prethodnim turnirima, na kojima je zabeležio mnogo neočekivanih poraza, a neočekivana dešavanja obeležavaju i ovaj, treći po redu radni dan na Otvorenom prvenstvu Francuske.

РОЛАН ГАРОС - РЕЗУЛТАТИ: Кад је киша престала, почеле су тениске драме!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u vreme prvobitnog objavljivanja ove vesti, a u pitanju je bilo 13 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, ne samo da nije bio završen nijedan meč (program uglavnom počinje u 11 sati, na većini terena), već nijedan megdan do tada nije ni počeo u muškoj konkurenciji.

Razlog?

Kiša.

Ponovo, kao i prethodnih dana.

Ali, oko 14 časova počelo je da se razvredrava na "gradom svetlosti", pa su teniseri mogli na igrališta na otvorenom...

Podsetimo,danas igra Hamad Međedović i to sa Kobolijem, a Novak Đoković, koji ne nastupa pre 20.15 protiv Erbera, ima više sreće, jer centralni teren na kome se on nadmeće - ima krov.

Rolan Garos - rezultati 3. dana - teniseri

Prvi je ovog utorka dalje prošao - Kasper Rud.

I ne čudi, kao nekoko vrlo dobro zna kako izgleda dogurati do završnice Rolan Garosa, on je ulogu favorita (7. nosilac) potvrdio protiv 137. igrača planete, Brazilca Meliđenija Alveša savladavši ga sa 6:3, 6:4, 6:3.

Potom je prolazak u drugu rundu ostvario i Argentinac Tomas Marija Ečeveri, i to eliminisavši domaćeg takmičara, Kazoa, posle preokreta - 3:6, 6:2, 6:1, 6:4. Bio je to duel 29. i 77. na ATP listi.

Najubedljiviji je bio Aleks de Minor, koji je izgubio samo tri gema: on je 60. igrača sveta (Australijanac je 11.), Amerikanca Aleksa Mikelsena, deklasirao sa 6:1, 6:0, 6:2.

"Dželat" Novaka Đokovića na turniru u Ženevi, Tomaš Mahač, u tri seta je prebrodio prvo kolo pariskog grend slema. On je Portugalca Nunja Borhesa pobedio sa 7:6(3), 6:4, 6:3.

U drugu rundu se plasirao i domaći igrač, Arutr Rinderkneš, koji je takođe sa 3:0 (6:2, 6:4, 7:5) elininisao Australijanca Votsona.

Prvu pobedu od Španaca u utorak je ostvario Alehandro Davidov Fokina, koji je autsajdera iz Poljske, Valentina Vačeroa, savladao sa 4:6, 6:2, 6:2, 7:6(2).

Odmah potom, i Tejlor Fric je opravdao ulogu favorita: kao 12. sa ATP liste pobedio je 71, Federika Koriju, takođe u četiri seta, takođe posle gubitka prvog - 2:6, 6:1, 6:2, 6:1.

Španski derbi u svoju korist rešio je Haume Munar, koji je sa 6:1, 4:6, 6:4, 6:1 savladao Roberta Bautista-Aguta, a njihov sunarodnik Pablo Karenjo-Busta je ispao sa Rolan Garosa. U četiri seta, posle preokreta (5:7, 6:1, 6:3, 6:0) pobedio ga je Argentinac Marijano Navone.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna