ITALIJAN PREJAK ZA HAMADA: Slomio reket, osvojio set, ali nije mogao dalje

Prejak je bio Italijan Flavio Koboli (56. na svetu) za našeg Hamada Međedovića (134. na ATP) u prvom kolu Rolan Garosa - 6:2, 6:3, 6:7 (2), 6:3.

ИТАЛИЈАН ПРЕЈАК ЗА ХАМАДА: Сломио рекет, освојио сет, али није могао даље

Foto: Goran Čvorović

Počeo je Italijan odlično i Hamadu ostavio malo prostora za nadu da bi mogao da preokrene tok seta posle ranog brejka. I u drugom setu Koboli se odlepio na početku, ali je Međedović bio blizu da povrati izgubljeni servis. Nije uspeo, i to kao da ga je obeshrabrilo, pa je protivnikova prednost rasla.

Gemove su često odlučivali poen ili dva, pa realna razlika nije bila tolika kao što je rezultat pokazivao. Očekivalo se da Hamad u jednom trenutku povrati pobedničku auru iz Rima, ali do prekretnice nije dolazilo. Vodio je Flavio sa 4:1 i servirao, ali je Hamad uspeo da vrati jedan brejk, podigne samopouzdanje i, bodren članovima porodice, priđe na samo gem zaostatka, ali je to bilo sve u 2. setu.

Visio je brejk u 3. setu sve vreme u vazduhu. Italijan nije bio u sigurnoj luci. Slomio je Hamad i reket u ljutnji, a onda konačno uzleteo u 9. gemu i servirao za set. Ali, Koboli se vratio, imao čak i meč loptu. Neizvesnost je potrajala do taj-breka u kome je Međedović protivniku prepustio samo dva poena.

Ispostavilo se, međutim, da će to biti maksimum koji će prikazati u ovom meču. Poveo je Italijan čak sa 5:1 u 4. setu. Uspeo je Hamad da donekle smanji zaostatak, a kada se očekivalo da uzme i svoj servis, Koboli je iskoristio treću meč loptu koja mu se ukazala u ovom gemu. Hamada je koštala dosta nepreciznija igra od one na koju smo navikli u poslednje vreme.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku