HAMAD O PORAZU: Mučio sam se tokom celog meča, moram da naučim da kontrolišem emocije!

Italijan Flavio Koboli bio je bolji od Hamada Međedovića koji je anlazirao svoj neuspeh u 1. kolu Rolan Garosa.

ХАМАД О ПОРАЗУ: Мучио сам се током целог меча, морам да научим да контролишем емоције!

Foto: Goran Čvorović

Između ostalog, ni vreme nije išlo na ruku našem teniseru, koji ne voli ovakve uslove.

- Ceo dan je bio težak, padalo je dosta kiše, jedva sam malo uspeo da treniram i zagrejem se pred meč. Bilo je jako sporo u odnosu na prethodne mečeve. Moj protivnik je igrao veoma dobro, na izuzetno visokom nivou, od početka do kraja i zaslužio je pobedu – prokomentarisao je Hamad posle poraza.

Protiv Kobolija je pravio više grešaka nego obično.

- Mučio sam se kroz ceo meč, nisam uspeo da pronađem svoju igru, možda sam se malo pred kraj 3. seta osećao bolje. Servis mi nije radio, niti bilo šta iz moje igre.

Italijan ga je, očigledno, iznenadio.

- Svakog protivnika se potrudimo da analiziramo pre meča. Flavija znam već dugo godina, još iz juniorskih dana. Sve je iznenadio, svaki udarac je dosta popravio. Iznenadio me je, pokazao je da je igrač s velikim kvalitetima – kaže Hamad.

Emocije su bile jake, pa je početkom 3. seta slomio reket.

- Bio sam napet od početka. Trudio sam se da ostanem miran koliko god mogu, ali tu je eksaliralo. Bio je dug gem na wegovom servisu gde sam imao nekoliko prilika za brejk. Nisam uspeo da se suzdržim – objasnio je.

U tom trenutku je, čak, uzviknuo da mu treba pomoć.

- Tražio sam neku božju pomoć jer nisam uspeo da se snađem na terenu! Svašta mi kažemo tokom meča, ali ja sam taj koji je trebalo sam sebi da pomogne, na prvom mestu.

Moraće, očigedno, da nauči da bolje kontroliše emocije, jer je u nekoliko navrata burnije reagovao:

- Svaki igrač se bori sa svojim emocijama na terenu. Svi mi želimo da pobedimo, neko to bolje krije, neko gore. Opet sam dozvolio sebi da me savladaju emocije. Na tome već radimo duže vreme. To je sastavni deo ovog sporta. Ko se bolje ponese sa svojim emocijama, taj na kraju i pobeđuje.

Što se tiče igrem, misli da igrački nema šta mnogo da popravi.

- Istina je da u posledwem meču nisam bio na svom nivou, ali to je najmawi problem u ovom trenutku. Moram da se trudim da budem konstantan, na punom većem nivou sam igrao tokom kvalifikacija. Bila je prevelika pauza. Izgledalo je kao da sam na novom turniru. Ali, to je tenis i moram da naučim da se nosim sa tim.

Iza Hamada su teška prva polovina godine, ali i dobra izdawa u Madridu i Rimu.

- Imao sam jak virus, bio sam u "autu" dva-tri meseca. Onda sam otputovao u Ameriku na Indijan Vels i Majami, gde sam se i dalje mučio s virusom. Vratio sam se, opet sam bio bolestan, ali sada je najvažnije da sam zdrav. Mislim da sam na dobrom putu i na meni je da nastavim da radim – zaključio je.

Posle Rolan Garosa kreću turniri na travi.

- Štutgart će biti prvi turnir, a onda kreću pripreme za Vimbldon – odjavio se Međedović sa Rolan Garosa.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?