DINASTIJA ILI SENZACIJA? U ženskom finalu Rolan Garosa Švjontek-Paolini

S. R.

08. 06. 2024. u 10:30

ČETVRTI Rolan Garos u pet godina ili senzacija? Nezaustavljiva Iga Švojntek naspram sebe u današnjem (15.00) finalu pariskog grend slema ima Italijanku Jasminu Paolini koja igra sezonu života.

ДИНАСТИЈА ИЛИ СЕНЗАЦИЈА? У женском финалу Ролан Гароса Швјонтек-Паолини

FOTO: Tanjug/AP

Devojka koja ima 28-godine rodom iz Toskane, postala je profesionalac još davne 2011. Međutim, prvi pravi proboj na najvećim takmičenjima imala je tek 2019, kada se plasirala u glavni žreb. Da je sport nepredvidiv govori podatak da je lane ispala već u drugom kolu od Olge Danilović.

- Neverovatan je osećaj biti u finalu grend slema. Činilo se kao nemoguće, ali sam tu. Moj cilj da izađem na teren, pokušam da uživam u meču, u trenutku, nadam se da mogu da pružim dobru partiju - kaže Paolini koja je igrala osminu finala na Australijan openu, a osvojila turnir iz serije 1000 u Dubaiju.

Sa druge strane, finale će biti rutina za Igu. Jedini pravi test imala je u drugoj rundi, kada je bila na ivici poraza od Naomi Osake. Sa lakoćom kojom nastupa već je porede sa Rafaelom Nadalom koji ima 14 titula u Bulonjskoj šumi.

- Videćemo za 14 godina da li ćemo imati iste karijere. Prija poređenje, ali on je ipak iznad svih, on je legenda - ogovara Iga.

Zanimljivo, dve teniserke igrale su na šljaci još davne 2018, a Poljakinja je taj susret lako dobila (6:2, 6:1) u Češkoj.

- Igrali smo pre mnogo vremena. Ovo će biti drugačiji meč, moram da prilagodim igru pre onome što sada pruža na terenu. Iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, tako da je sigurno promenila igru - oprezno zaključuje Švojtekova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju