ITALIJANKA PIŠE ISTORIJU TENISA: Duplo finale Rolan Garosa

Novosti online

07. 06. 2024. u 18:15

Italijanska teniserka, Jasmin Paolini, 28-godišnja italijanska teniserka, glavna je tema ovogodišnjeg Rolan Garosa.

ИТАЛИЈАНКА ПИШЕ ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Дупло финале Ролан Гароса

FOTO: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Trenutno 15. igračica sveta je u sredu okončala san talentovane Mire Andrejeve u Parizu i posle dva laka seta (6:3, 6:1) prošla u finale singlova gde je čeka trostruka šampionka Iga Švjontek.

To nije bilo dovoljno za Paolini koja je ponovo izašla na teren dan kasnije i izborila još jedno finale na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ona je u dublu sa sunarodnicom Sarom Erani nadigrala ukrajinsko-rumunski par koji čine Marta Kostjuk i Elena Gabrijela Ruse.

Foto: Tanjug

Loše je počelo za Italijanka nakon što su protivnice za samo 27 minuta osvojile prvi set uz jedan prepušten gem (1:6), ali je potom usledio veliki preokret. Paolini i Erani su najpre za sat vremena u drugom setu izjednačile (6:4), a potom bez većih problema i kompletirale preokret u setu odluke (6:1).

Njih dve tek treba da dobiju rivalke u finalu. U drugom polufinalu igraju čak tri Amerikanke – Dolehajd/Kravčik protiv Gof/Sinjakove.

Paolini će već sutra na teren na meč finala singla sa Švjontek, a taj duel na "Filip Šatrijeu" neće početi pre 15 časova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju