"ŽELIM DA SEDIM ZA STOLOM SA LEGENDAMA NAŠEG SPORTA": Alkaraz krenuo u pohod na novu titulu

Novosti online

02. 07. 2024. u 17:09

Španski teniser, Karlos Alkaraz nada se da će postati šesti teniser koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon u istoj godini.

ЖЕЛИМ ДА СЕДИМ ЗА СТОЛОМ СА ЛЕГЕНДАМА НАШЕГ СПОРТА: Алкараз кренуо у поход на нову титулу

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser, Karlos Alkaraz uspešno je počeo odbranu titule na grend slem turniru u Vimbldonu. Španac, Alkaraz koji juri svoju četvrtu gren slem pobedu, u prvom kolu je u tri seta savladao estonskog kvalifikanta Marka Lajala rezultatom 3:0.

U prva dva seta nije imao lak posao, dobio ga je rezultatom 7-6 (3) i 7:5, ali mu je bilo mnogo lakše i manje borbe za pobedu u trećem setu 6-2.

- Nisam ga poznavao. Ali iznenadio me je, igrao je jako dobro. Mučio sam se na početku, ali sam onda pronašao svoj ritam - rekao je treći nosilac posle meča.

Karlos Alkaraz se nada da će krenuti stopama velikih tenisera kao što su Rod Lejver, Bjorn Borg, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković i da će imati tu sreću da kao šesti teniser u istoj godini osvoji i Rolan Garos i Vimbldon, kako pišu "sportske.jutarnji.hr".

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaras ima velika očekivanja na Vimbldonu. Na staru je upisao pobedu i spreman je za dalje pobede.

- Želim da budem jedan od najboljih u istoriji. Sanjam velike snove. Želja mi je da sedim za istim stolim sa "velikom trojkom", legendama našeg sporta - rekao je Alkaraz.

Alkaras je već osvojio tri Grend slem titule, ali o tome ne razmišlja mnogo.

- Desi se ponekad. Ne razmišljam mnogo o tome. Živim u sadašnjosti. Ako pogledam, kad pogledam unazad, postigao sam dosta velikih stvari, ali to je nešto o čemu ne želim da razmišljam, već želim da nastavim, napredujem i jos mogo trofeja osvojim -rekao je Alkaraz.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)