PETRA MARTIĆ SLAVILA POSLE PREOKRETA NA VIMBLDONU: Čeka je duel sa najboljom teniserkom sveta

Novosti online

02. 07. 2024. u 22:02

Hrvatska teniserka, Petra Martić pobedila je u prvom kolu Vimbldona Britanku Frančesku Džons posle velikog preokreta rezultatom 2:1 po setovima 3:6, 6:1, 6:2.

ПЕТРА МАРТИЋ СЛАВИЛА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА НА ВИМБЛДОНУ: Чека је дуел са најбољом тенисерком света

Foto: Profimedia

Martićeva je ove sezone imala mnogo ozbiljnijih problema sa ramenom, što je ostavilo traga na njenim rezultatima. Na poslednjih šest turnira ostvarila je samo jednu pobedu i u London došla tek kao 85. teniserka na VTA rang listi.

Мартић је лоше почела меч, направила је серију неизнуђених грешака у другом гему и дозволила противници да јој лако одузме сервис.

Foto: Profimedia

Vratila se u igru u petom gemu kada je Britanku uzvratila brejkom, ali jednostavno nije bila u pravom ritmu u tom prvom delu i to je rezultiralo još jednim izgubljenim servisom, a time i setom.

Međutim, u nastavku kao da se na terenu pojavila drugačija Petra, sigurnija na svoj servis i agresivnija na servis svoje protivnice. Uz dva brejka brzo je pobegla na 5:0 i lako osvojila set odluke, a u njemu je nastavila da trči istom brzinom.

Uzela je još dva puta servis i brzo zaključila posao, a deveti put u karijeri preskočila je prvu prepreku na londonskoj travi.

U drugom kolu čeka najteži mogući izazov, okršaj protiv najbolje teniserke sveta Ige Švjontel, koja je na startu turnira bila bolja od nekadašnje pobednice Australijan opena Sofije Kenin sa 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)