SKANDAL? Vimbldon nije uvrstio Novaka Đokovića među odabrane šampione, a evo i zašto

Novosti online

03. 07. 2024. u 20:04

Novak Đoković je sedam puta osvojio Vimbldon. Samo jedan čovek je tamo stigao do više titula u pojedinačnoj konkurenciji - Rodžer Federer. Ali, za razliku od Federera i Karlosa Alkaraza, Nole se nije našao na posebnom posteru koji je Vimbldon napravio u čast osvajača trofeja.

СКАНДАЛ? Вимблдон није уврстио Новака Ђоковића међу одабране шампионе, а ево и зашто

FOTO: Tanjug

Ljubitelje srpskog asa zbunila je jedna foto-objava nekih od njegovih pristalica koji su došli na ovogodišnje izdanje slavnog grend slema.

Na toj fotografiji se nalazi svojevrsni plakat koji krasi vimbldonsko zdanje, a na njemu je nekoliko šampiona. I, ne bi tu bilo ništa čudno, da među njima uopšte nema drugog po broju titula u istoriji Vimbldona, srpskog asa, Novaka Đokovića.

Taj plakat izgleda ovako...

... a objašnjenje zašto Novaka na njemu nema je - prilično jednostavno.

Naime, želeći da prikažu kako se istorija tenisa na čuvenom centralnom terenu "proteže kroz decenije", organizatori Vimbldona su u prvi plan stavili tenisera koji je poslednji podigao trofej na tom igralištu, Karlosa Alkaraza (2023.), a onda su tu stavili i one koji su, po tačno deset godina unazad, to isto učinili.

Zato se na plakatu nalaze: za 2013. godinu Endi Marej, za 2003. tadašnji šampion, Rodžer Federer, za 1993. Pit Sampras, za 1983. Džon Mekinro, za 1973. Jan Kodeš, i tako dalje, i tako dalje.


Novak Đoković nije na posteru jer, iako on jeste sedmostruki šampion, titule je osvajao 2011., 2014., 2015., 2018, 2019, 2021. i 2022, a nijedna od tih godina nije "za deset manja" od one u kojoj je poslednji put podignut pehar. 

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (14)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)