KAKVA SENZACIJA NA VIMBLDONU: Eliminisan trostruki grend slem finalista

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 07. 2024. u 17:47

NE prija Vimbldon Kasperu Rudu, pošto treći put zaredom ispada u drugom kolu ovog grend slema. Sada je eliminisan od iskusnog Italijana Fabija Fonjinija koji je pobedio sa 6:4, 7:5, 6:7(1), 6:3.

КАКВА СЕНЗАЦИЈА НА ВИМБЛДОНУ: Елиминисан троструки гренд слем финалиста

FOTO: Profimedia

Nije Norvežanin igrao nijedan turnir na travnatoj podlozi posle Rolan Garosa kao pripremu za nastup u Londonu. Bilo je to dovoljno da se preskoči prva prepreka, ali ne i druga.

Trenutno osmi igrač planete je odigrao loš meč, a to se najbolje vidi po tome što nije uspeo da osvoji samo jedan set i to posle velikog preokreta.

Iskusni 37-godišnjak je u prvom setu u trećem gemu protivniku oduzeo servis, potom je u šestom spasao dve brejk lopte, sačuvao je prednost i došao do vođstva.

RADOST Fabio Fonjini/FOTO: Tanjug/AP

Očekivala se reakcije momka iz Osla, no umesto toga nastavio je sa sjajnim tenisom 94. na ATP listi. Brejk koji je napravio u 11. gemu drugog segmenta duela bio mu je dovoljan da povede sa 2:0.

Italijan je u trećem setu čak dva puta oduzeo servis Rudu, poveo sa 5:2. No kada je trebalo svojim servisom da završi meč ruka je zadrhtala i to u dva navrata. Na kraju je te propuste tenisera iz Sanerema kaznio Norvežanin i dobio treći set u taj-brejku.

Nije potonuo nakon toga Fabio, već je nastavio sa kvalitetnom igrom. On je u osmom gemu napravio brejk, a onda uz malo problema ipak uspeo da završi meč koji je trajao tri sata i 22 minuta.

Fonjini će u narednom kolu na Vimbldonu igrati protiv pobednika meča Lorenco Sonego (Italija) - Roberto Bautista Agut (Španija).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima