ŠTA SE OVO DEŠAVA SA RUSIMA NA VIMBLDONU?! Jedan as nema pojma koji je rezultat, a drugi zdrav - hoće da se operiše kao Đoković (VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2024. u 18:44

Rusija, zbog aktuelnog rata u Ukrajini, nema mnogo mogućnosti da gleda svoje sportiste na međunarodnoj sceni. A oni koji na njoj i pored brojnih sankcija učestvuju, prilično zbunjuju rusku javnost svojim ponašnjem. I ne samo nju...

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА СА РУСИМА НА ВИМБЛДОНУ?! Један ас нема појма који је резултат, а други здрав - хоће да се оперише као Ђоковић (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u toku je Vimbldon, najslavniji teniski turnir na kome je, od nedavno, potpuno zabranjeno da se vide ruska obeležja. I to ne samo da sportisti ne mogu da učestvuju kao "teniser ili teniserka iz Rusije" (oni su sada "neutralni sportisti", sa belom zastavom koja ih predstavlja), već i navijači ne smeju da na tribine donose zastave Ruske Federacije.

Nikakvog pomena Rusije, a ni vizuelnog prikaza njenih simbola, ne sme da bude na Vimbldonu tokom dvonedeljnog teniskog nadmetanja, pa je jedina njena "pojava" - ono što njeni teniseri rade.

A ono što rade, ovih dana mnoge zbunjuje.

Najpre je Andrej Rubljov, iako šesti nosilac, ispao na startu nadmetanja od potpunog autsajdera, a sve je to začinilo njegovo novo samopovređivanje. Udarao se reketom o kolenu, i to toliko dok ga nije raskrvario. Da li i on želi da operiše to mesto, kao Novak Đoković, ne zna se... ali, nije mali broj onih koji traže da neko Rubljova odvede do psihologa, jer se ovako ponaša u poslednje vreme čim mu ne ide dobro na terenu. A sve češće mu ne ide...

Sa druge strane, Danil Medvedev, najbolje rangirani ruski teniser, a četvrti je na ATP listi, uspeo je ove srede da pobedi, ali...

Savladao je Aleksandra Milera sa 3:1, po deonicama 6:7(3), 7:6(4), 6:4 i 7:5, a pritom u jednom trenutku - uopšte nije bio svestan koji je rezultat.

Iako je prvi taj-brejk bio u toku, Medvedev je otišao na svoju stolicu, ubeđen da je set gotov. Tek kada je opomenut, skočio je i vratio se na osnovnu liniju, uz smeh publike.

Izgubio je, tako "pogubljen" i naredni poen, time i taj segment, ali je potom u narednom spasao dve set lopte, tako izbegao da gubi sa 0:2, pa preokretom došao do trijumfa.

U trećem kolu igraće protiv pobednika nemačko-kineskog duela Žang - Štruf.

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)