PRE 20 GODINA JE OSVOJILA VIMBLDON, A SAD... Vratila se! Evo kako danas izgleda Marija Šarapova (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2024. u 22:45

Marija Šarapova, ruska teniserka, nikada neće zaboraviti ono što je na Vimbldonu uradila 2004. Tada je imala samo 17 godina i osvojila je svoju prvu grend slem titulu. Sada, pune dve decenije kasnije, vratila se na mesto najvećeg uspeha.

ПРЕ 20 ГОДИНА ЈЕ ОСВОЈИЛА ВИМБЛДОН, А САД... Вратила се! Ево како данас изгледа Марија Шарапова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Pre dvadeset godina, kao 13. nosilac, stigla je na najpoznatiji turnir posle titule koju je "na zagrevanju" za vimbldonske okršaje osvojila u Birmingemu, pobedivši Tatjanu Golovin u meču za trofej.

A onda, na slavnom grend slemu, polufinala se domogla savladavši Ai Sugijamu, da bi potom pobedila bivšu šampionku, a tada petu teniserku sveta, Lindi Devenport.

A onda je u velikom finalu ostvarila trijumf nad Serenom Vilijams, koja je branila titulu. I to kakav trijumf - 6:1, 6:4.

Postala je treća najmlađa osvajačica Vimbldona (iza Loti Dod i Martine Hingis), a druga Ruskinja koja je osvojila grend slem pehar (Anastasija Miskina je godinu ranije došla do krune na Rolan Garosu).

Sigurno bi osvojila i više grend slem titula od pet koliko jeste (svaki od velikih turnira je osvojila po jednom, a Rolan Garos dvaput), da nije bilo nekoliko faktora. Najpre dve povrede ramena i potom jedna operacija, ali to nije bilo sve. Desile su se i još jedna teža povrede ramena, pa problemi sa levom rukom i, konačno, pad na doping testu na Australijan openu 2016. kada je u njenom uzorku pronađena zabranjena supstanca meldonijum (branila se da je deset godina, po savetu lekara, uzimala lek koji je sadržao tu supstancu, a ona je 1. januara 2016. postala zabranjena, što, kako je rekla, ona nije saznala na vreme).

Sada, dve decenije od najveće senzacije u njenoj karijeri, došla je na Vimbldon.

I to tamo gde zaslužuje, u Kraljevsku ložu Centralnog terena (gde je gledala pomalo neverovatna dešavanja na meču koji je igrao njen sunarodnik, Danil Medvedev).

A kako danas izgleda Marija Šarapova, pogledajte u našoj foto-galeriji:

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima