KECMANOVIĆ ZA ISTORIJU NA VIMBLDONU: Protiv Sinera prilika da osveti Novaka Đokovića

Novosti online

04. 07. 2024. u 12:44

MIOMIR Kecmanović je na pobedu od osmine finala Vimbldona - što bi ujedno bio njegov najbolji plasman. Ali... prepreka je ogromna.

КЕЦМАНОВИЋ ЗА ИСТОРИЈУ НА ВИМБЛДОНУ: Против Синера прилика да освети Новака Ђоковића

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Jednom ga je na tom putu zaustavio Novak Đoković, a sada takođe ima težak izazov - Janika Sinera. Italijan je u polufinalu Australijan opena savladao Noleta, sada mu je i preuzeo prvo mesto na ATP listi, te će ovo biti prilika da Kecmanović osveti sunarodnika.

– Trebaće mi u petak u tom meču sve što znam. I što mogu i što ne mogu. Moram da budem što agresivniji, na ovoj podlozi ne može da se dobije čekajući da protivnik pogreši. Uostalom, i ja sam bolji kada tako igram, kada idem po poen. Takav će biti plan pa da vidimo.

U drugom kolu se revanširao Talonu Griksporu za nedavni poraz u Den Bošu. 

– Drago mi je da sam ga pobedio kada je važnije – zadovoljno je prokomentarisao Kecmanović. - Trudio sam da, baš kada je najteže, budem najagresivniji i isplatilo se.

U Londonu su sa njim trener Ivan Cinkuš i fizioterapeut Miki Jelisavčić.

– Za sada je sve dobro. Idemo polako, tamo smo gde smo zamislili.

Plasmanom u treće kolo skoro sigurno je obezbedio povratak u prvih 50 na svetu. Sada je 51, a ukoliko iznenadi Sinera, naći će se blizu povratka u prvih 40. Kecmanović je bio 27. na početku prošle godine, a ne samo da želi da se tu vrati, nego ima i veće ciljeve.

– Želim što bliže vrhu. Ne mora sledeće godine, ali u jednom momentu plan je prvih deset. To je cilj, to je san, to je sve. Idemo polako ka tome – ispričao je 24-godišnji Kecmanović u intervjuu za Sportklub na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)