POBUNA TENISERA, PRETE TUŽBOM - ATP U PROBLEMU! Novak Đoković upozoravao, ali nije imao ko da sluša...

Novosti online

05. 07. 2024. u 15:45

PRIČAO je svojevremeno Novak Đoković da svi teniseri, čak i oni sa lošijim renkingom, zaslužuju jednaka prava da zarade novac, ali u to vreme nije imao ko da čuje najboljeg tenisera planete. Međutim, zakucala je "mečka" na vrata dubl tenisera, koji su sada prinuđeni da se bore za svoja prava i podignu glas.

ПОБУНА ТЕНИСЕРА, ПРЕТЕ ТУЖБОМ - АТП У ПРОБЛЕМУ! Новак Ђоковић упозоравао, али није имао ко да слуша...

FOTO: Tanjug/AP

Veliki broj tenisera odlučio je da digne glas protiv ATP zbog toga što najavljene promene u ovom sportu predstavljaju "udarac na njihovu egzistenciju".

ATP je odlučio da na turnirima ograniči broj klasičnih "dublaša", usledila je reakcija,  i to čak 49 tenisera, od čega 10 iz top 20 poslala je pismo ATP uz pretnju tužbom. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Planirano je bilo da se uvedu restrikcije, a sve kako bi se "nadmetanje učinilo zanimljivijim". Naime, pokušano je da se olakša učešće u dubl-takmičenju igračima koji imaju visok rejting u pojedinačnoj konkurenciji, a ako bi se to zaista desilo, igrači koji su specijalizovali za igranje u dublu dosta će teže dolaziti do mesta na turnirima. 

Ova nova pravila bi trebalo da počnu posle Vimbldona, ali zbog pobune su ti propisi "povučeni" iz Hamburga, Gštada, Bastada i Kicbila u julu. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Radujemo se ukidanju novih restrikcija na turnirima, a ako ne budu definitivno ukinute, igrači će se posavetovati oko tužbe - poručili su teniseri i teniserke koji su tek 30. juna obavešteni o novim pravilima, samo dve nedelje od njihove implementacije.

Ovo je samo još jedna u nizu pobuna u tenisu, delom i zbog toga što ostali nisu znali da stanu iza Novaka Đokovića kada je najavio šta će se desiti. Zato se Đoković i povukao sa čela Saveta igrača ATP i osnovao svoju PTPA organizaciju, koja se bori za prava tenisera koji nisu u samom vrhu.

U međuvremenu je to rezultiralo određenim promenama za "singl" igrače, pa će ATP ubuduće izdvajati novac za one u najboljih 250, međutim, očigledno je da je potrebna reforma i u dublu.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca