ALKARAZ SE NALJUTIO: Izgubio prvi set četvrtfinala Vimbldona, a onda... (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 07. 2024. u 19:57

KARLOS Alkaraz igraće u polufinalu Vimbldona, pošto je posle preokreta pobedio Tomija Pola sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 i tako nastavio pohod ka odbrani titule.

АЛКАРАЗ СЕ НАЉУТИО: Изгубио први сет четвртфинала Вимблдона, а онда... (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Odlično je meč počeo momak iz Mursije. Već u trećem gemu uspeo je da napravi brejk. Ipak, Amerikanac je u narednom uzvratio. Trenutno 13. igrač planete je dobru igru u prvom setu krunisao još jednim brejkom koji mu je omogućio da povede.

To kao da je naljutilo trećeg na planeti, pa je ubacio u višu brzinu. Ali, nije izgledalo da će tako biti na startu drugog dela meča. Pol je prvi oduzeo servis rivalu, a onda je Alkaraz odgovorio istom merom, da bi potom u sedmom gemu napravio novi brejk. Nakon roga je siguran bio na svoj servis što mu je donelo izjednačenje.

Treći i četvrti set nije doneo nimalo neizvesnosti, jer je na terenu postojao samo Španac. U tom periodu protivniku je preopustio samo četiri gema što jasno pokazuje koliko je bio nadmoćan.

Njegova dominacija može da se vidi i u tome da je imao čak 28 brejk lopti, što je zaista retka pojava za turnire koji se igraju na travantoj podlozi. Uspeo je da iskoristi sedam.

Alkaraz će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je u sjajnom meču pobediio Janika Sinera.

Biće to sedmi duel Španca i Rusa, a Karlos vodi sa 4:2. Takođe, njihov okršaj biće repriza proglogodišnjeg meča na ovom turniru. Tada su se sreli u istoj fazi takmičenja. Branilac titule je u tom meču bio ubedljiv, pobedio je sa 6:3, 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)