SA JU-ES OPENA ISPAO JOŠ JEDAN NOVAKOV "DŽELAT": Na startu grend slema izgubio teniser koji je pobedio Đokovića ove sezone

Novosti online

27. 08. 2024. u 19:34

Novak Đoković nije teniski briljirao u 2024. godini sve dok nije napravio istinski podvig u Parizu i osvojio olimpijsko zlato. A tokom uspona i padova u ovoj sezoni, jedan od potpuno neočekivanih poraza naneo mu je - Alehandro Tabilo.

СА ЈУ-ЕС ОПЕНА ИСПАО ЈОШ ЈЕДАН НОВАКОВ ЏЕЛАТ: На старту гренд слема изгубио тенисер који је победио Ђоковића ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Čileanac je Đokovića izbacio već u drugom kolu mastersa u Rimu, i to posle impresivne pobede - 6:2, 6:3.

Potom je eliminisao i Karena Hačanova, i Žanga, da bi tek u finalu, i to posle tri seta borbe, izgubio od Aleksandera Zvereva.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Usled odličnih rezultata, čileanski teniser je kao 21. na ATP listi stigao u Njujork, ali...

Alehandro Tabilo na meču 1. kola Ju-Es opena 2024 / FOTO: Tanjug/AP

Tamo nije uspeo da uradio nešto spektakularno.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Osim što je ovog utorka spektakularno ispao u prvom kolu Ju-Es opena.

Već u uvodnoj rundi iskusni David Gofan, 33-godišnji Belgijanac koji je 12 godina stariji od Tabila, deklasirao je Čileanca:

Konačan rezultat glasio je 7:6(7), 6:1, 7:5 za belgijskog tenisera, inače tek 78. na poslednjem svetskom rangiranju pred ovaj grend slem.

Tabilo je imao odličnu priliku da se "vrati u život" kada je, nakon doživljenog brejka u trećem setu za 2:3 napravio seriju, poveo sa 5:3 i servirao, ali... od tog trenutka počela je nova porica Gofanovih bravura, koja je krunisana sa četiri uzastopno osvojena gema, a time i ostvarene pobede.

Belgijski teniser David Gofan na meču sa Alehandrom Tabilom u 1. kolu Ju-Es opena 2024 / FOTO: Tanjug/AP

Gofan će u drugom kolu Ju-Es opena igrati protiv pobednika meča Borna Ćorić - Adrijan Manarino.

Podsetimo, pre Tabila, sa njujorškog grend slem turnira ispao je još jedan ovosezonski "dželat Novaka Đokovića", o čemu su vas "Novosti" izvestile u ponedeljak uveče, na samom početku ovog nadmetanja.

Kada igra Novak Đoković?

Nakon što je Novak Đoković pobedio na startu Ju-Es opena, on će na teren opet u noći između srede i četvrtka po našem, srednjeevropskom vremenu.

Kada je tačno na programu vrlo zanimljiv duel, organizatori još uvek nisu saopštili.

---

Ako vas zanima i Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio