VAVRINKA "NAPRAVIO" IDEALNOG TENISERA: Evo u čemu je to Novak Đoković bolji od Nadala i Federera, a u čemu oni od njega

Novosti online

12. 09. 2024. u 22:50

Švajcarski teniser, Sten Vavrinka, trostruki veliki pobednik, nedavno je podelio svoja sećanja na takmičenje protiv Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića za najveću titulu na ATP turu u poslednjih deset godina.

ВАВРИНКА НАПРАВИО ИДЕАЛНОГ ТЕНИСЕРА: Ево у чему је то Новак Ђоковић бољи од Надала и Федерера, а у чему они од њега

Foto: Profimedia

Bivši treći broj sveta Vavrinka stekao je ime u vrhu ove tenisek igre 2014. godine, ostvarivši svoju prvu veliku pobedu na Australijan openu nakon što je pobedio Đokovića i Nadala.

Švajcarac je među najboljim muškim teniserima van kultne "Velike 3“, pošto je osvojio još dva grend slem turnira na Rolan Garosu 2015. i Ju-Es openu 2016. godine.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Vavrinka je često govorio da je Federer bio majstor da razbije ritam protivnika, a da igranje Nadala fizički i psihički iscrpljujuće.

Definitivno, Vavrinka je u Novaku Đokoviću video "savršenog igrača“, ima smirenost, ruka mu je "nameštena" i na bekend i  ritern, a pre svega je vrlo taktičan. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Vavrinka je imalo i male "zamerke" na "Veliku trojku“.

- Mislim da imaju drugačiji stil igre. Imate Rafu, koji je levonog, teniski mečevi su vrlo dugi i treba vam fizička kondicija koju on ima. Teško je fizički i psihički igrati protiv njega. Rodžer je brži igrač zbog kojeg se osećate neprijatno na terenu, a Novak je savršen igrač zbog načina na koji je igrao - rekao je Vavrinka.

Iako ga je velika trojka savladala u većini mečeva, čast mu je što je bio u tom društvu tenisera.

- Imao sam priliku da ih pobedim nekoliko puta, ali sam i mnogo puta izgubio od sve trojice. Ali za mene je to uvek bila prilika da igram protiv najboljih igrača u istoriji tenisa. Čak i ako sam izgubio od njih, to je uvek bio izazov. Uvek je bilo to nešto posebno kad igrate protiv takvih tenisera - rekao je Vavrinka.

BONUS VIDEO VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NE BI VOLEO DA IMAŠ POSLA SA MNOM: Marija javno podržala Milenu Radulović posle odloženog suđenja Miki Aleksiću (FOTO)