BEOGRAD SREĆAN ZA TENISERE: Povratak Dejvis kup selekcije u glavni grad posle sedam godina

S. Rajić

12. 09. 2024. u 19:40

BEOGRAD kao srećna amalija i talija. Teniska Dejvis kup reprezentacije Srbije, često je od 2007. godine nastupala u prestonici, a uglavnom su se svi mečevi završavali trijumfalno. Stoga, predstojeći okršaj sa Grčkom u borbi za opstanak u eliti je povratak u najveći grad države posle čak sedam godina bio logičan korak za Novaka Đokovića i drugare.

БЕОГРАД СРЕЋАН ЗА ТЕНИСЕРЕ: Повратак Дејвис куп селекције у главни град после седам година

FOTO: M. Vukadinović

- Svi smo željni Beograda. Neizmerno nam je drago što će biti puna hala, radujem se dobroj atmosferi, da i mlađi osete čar "Pionira". Ovde je u našoj teniskoj istoriji bilo izvanredno, slušao sam priče. Drago mi je što smo ponovo ovde - naglasio je Viktor.

Poslednji put, kada je naša selekcija nastupala u Beogradu bilo je 2017, a za izbor je takođe bila dvorana "Aleksandar Nikolić". Nažalost, tadašnji rivali Španci nisu došli u najjačem sastavu, jer publika nije mogla da vidi na delu Rafaela Nadala. Godinu dana ranije, na istom mestu, upisana je pobeda i protiv Kazahstana. Tako da u nekadašnjem "Pioniru", Srbija nema poraz. Teško je zamisliti neuspeh, potogovo što je rival silno oslabljen. Samo će današnji raspored i žreb odlučiti koji će se igrači suprostaviti Noletu, Hamadu, Miomiru, Dušanu u odsudstvu najboljeg Stefanosa Cicipasa, jer sva četvorica nominovanih nemaju previše iskustva.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Ne znam nikog od njihovih igrača, kao ni ostali reprezentativci. Tim je mnogo radio na skautingu protivnika, ali svakako da je dobro za nas što neće biti Stefanosa Cicipasa. Međutim, čak i da je došao, mi imamo spreman tim i verujemo u pobedu - ističe Međedović u razgovoru za RTS.

Pored "Pionira" Srbija je uglavnom igrala u "Areni". Počevši od plej-ofa za ulazak u elitu od 2007. protiv Australije. Najveća dvorana na Balkanu prisustvovala je pisanju istorije i osvajanju "salatare" 2010.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Nažalost, tu su bile i loše uspomene poput poraza od Češke u finalu 2013, i polufinalu od Argentine 2011, takođe u "Areni". Pored ova dva mesta u Beogradu je 2016, na Tašmajdanu dočekana Velika Britanija, ali bez Đokovića nije uspela da se upiše pobeda.

Jedan iz mlađe garde igrača koji će prvi put nastupiti pred domaćom publikom u dresu Srbije je Hamad Međedović.

- Meni kao mladom igraču jako znači da igram za reprezentaciju, pogotovo što će to biti pred našom publikom u Beogradu. Mnogo znači predstavljati zemlju na bilo kom događaju, ali poseban osećaj će mislim biti učiniti to pred domaćim navijačima - poručio je Međedović.

Nada se mladi as, da će mu trenizi sa Noletom i ostatkom ekipe značiti, da do kraja sezone koja nije previše duga pomogne da postigne što bolje rezultate.

- Nisam imao sreće na početku godine zbog bolesti, te nisam igrao tri do četiri meseca, a i kasnije mi je bilo teško da se oporavim. Tek od maja sam bio spreman i nažalost je to najviše uticalo na moju sezonu. Planovi su da do kraja sezone odigram šest ili sedam turnira, pre takmičenja u Beogradu. Želim da završim godinu što bolje, kako bih imao viši rang za narednu godinu - zakučio je Međedović. n

Raspored

Petak

Žreb 12.00

Subota

15.00 - prvi singl

drugi odmah posle

Nedelja

13.00 - dubl

potom dva singla*

* Ukoliko bude potrebno.

U Šangaju se traži karta više

POVRATAK Novaka Đokovića u Kinu, tačnije na masters u Šangaj imala je pozitivan efekat da se sada traži karta više.

- Novak je poslao poruku svojim kineskim navijačima u kojoj im je poručio da dolazi, i prodaja karata preko interneta je eksplodirala. Reakcija na njegov povratak bila je fenomenalna. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo dočekati i igrače poput Janika Sinera, Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, našeg šampiona 2019, i našeg aktuelnog šampiona Huberta Hurkača - kaže direktor turnira Luevano.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom